fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Bend Fauna predstavlja singl i spot: Kaliko

Fauna je novo ime na regionalnoj muzičkoj sceni, bend koji se široj javnosti predstavio singlom i spotom za singl "Kaliko".

26. February 2019

Fauna je novo ime na regionalnoj muzičkoj sceni, bend koji se široj javnosti predstavio singlom i spotom za singl “Kaliko”.

https://www.youtube.com/watch?v=uv_LCdtRkBU&feature=youtu.be

Fauna je nastala 2017. godine, a tvorci benda bili su Iva Čupić i Kristijan Cindrić. Ovaj dvojac čini osnovu benda, a njihova muzika je kreativni odušak kroz koji izražavaju svoje misli, osećanja i emocije. U pogledu žanrovskih odrednica, Fauna na domaću scenu donosi nešto potpuno novo, a istovremeno i nešto vrlo dobro poznato. Njihova muzika se može opisati kao sanjivi, art- ili psihodelični pop, ali se ipak odvaja od žanrovskih obeležja i nameće svoju ideju i viziju.

Nakon što određeno vreme provode starajući muziku samostalno, Kristijan kao autor muzike i aranžmana, a Iva kao autorka tekstova i vokal, uviđaju potrebu da svoj projekat prošire, kako bi pesmama dali više prostora i mogućnosti. Tako, tokom 2018. godine autorskom duetu Fauna pridružuju se i Mirna Čupić (vokal, gitara), Beata Grobenski (gitara) i Matko Podobnik (bubnjevi), čime se cela ideja i sva nastojanja upotpunjuju. Nakon nekoliko meseci proba i uvežbavanja autorskog materijala, bend počinje da radi na snimanju i produkciji muzike. Prvi rezultati vidljivi su danas u obliku prvog pravog studijskog singla “Kaliko”, objavljenog pod okriljem etikete više manje zauvjek. Kakva će iznenađenja i kakve će nam nove pesme doneti u budućnosti, saznaćemo uskoro.

Fotografije: Denis Komljenović

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *