fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Glitch Records ne odustaje od muzike uživo

Predstavljamo vam prvu sezonu živih svirki iz Glitch studija

3. August 2020

Čitav svet se suočava sa pandemijom zbog koje više ništa nije kao ranije, a to se najbolje vidi na polju muzičkih dešavanja. Nedostaju nam svirke, druženja i susreti koji, zahvaljujući muzici, postaju jedinstvena, nezaboravna sećanja. Zbog toga smo odlučili da pokrenemo “Glitch Records Live Sessions” koji vam donosi mini koncerte tamo gde su vam najdostupniji. 

Ako do sada niste imali priliku da čujete i upoznate ove bendove uživo, ovo je savršena prilika da ih doživite u njihovom najboljem izdanju. U posebnom okruženju koje dopunjava atmosferu i vizualnost kadrova, sva tri izvođenja su spoj zajedničke kreativnosti bendova i realizacije Glitch Recordsa.

Manivi

Nakon prvog albuma iz 2016-te godine, pesme “Sunshine” i “Mirror” potvrđuju da Ivana Vukmirović Manivi hrabro nastavlja u pravcu otkrivanja novih načina da se izrazi kroz soul, fank i RnB. 

Na tom putu je prate muzičari iz različitih pozadina, koji svojom virtuoznošću dopunjavaju njen izraz: Peđa Milutinović (Vasil Hadžimanov band, Quzama, Shime Trio) na bubnjevima, Dejan Antović (Balkanopolis, Octave Listner) na basu i Dragan Ćalina (CvA Amsterdam alumni) na klavijaturama i bek vokalima.

Nataleé

Beogradska kantautorka Natalija Rajković je već dobro poznata po svom glasu i upečatljivim tekstovima, ali i po talentu da okupi ljude sličnih ideja i energije, koja oživljava kroz muziku. Zbog toga su zapisi ovih verzija pesama “Bebo” i “Ćao/Osvesti se” posebno vredni, jer, osim gitare i glasa Natalije Rajković, imate priliku da čujete i prateći vokal Lune ŠkopeljeNikolu Burovića na gitari, Aleksandra Derviševića na basu i Branislava Dragovića nad elektronikom i skrečom. 

Weird Fishes

Dug je put od akustičnog dua, koji je osvojio beogradske klubove svojim obradama, do ličnog izraza i prvih autorskih pesama. Weird Fishes karakteriše melanholični elektro zvuk u kojem se prepliću glas Katarine Vukoman i gitara Peđe Todića

Ovo je jedinstvena mogućnost da čujete njihove dve autorske pesme, “Ovde” i “Safe”, uz izvođenje benda nastalog pridruživanjem Igora Šćepanovića (Organizam, Šćepine Vragolije) na basu i Srđana Popova (Sergio Lounge, Cocou Abel) zaduženog za klavijature i elektroniku

Glitch Records ne odustaje od plana da u najboljoj produkciji predstavi bendove i izvođače koji zaslužuju pažnju domaće i svetske publike. Kao i u svakoj dobroj seriji, druga sezona će doneti još više uzbuđenja i zanimljivosti. Do tada možemo da uživamo u ovih šest pesama, uprkos svemu, kao da smo na koncertu. 

Osim YouTube liste sa svih šest videa, od danas možete da slušate ove pesme i na Spotify platformi, čime vam ovi mini-koncerti postaju još bliži. 

Za kompletnu video produkciju prve sezone (snimanje, montaža, kolor korekcija) bio je zadužen Bogdan Spasojević, dok su tonski snimatelji bili Nikola Kostović i Pavle Gajić, a za završni miks i master se postarao Dejan Antović.

Tagovi:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *