fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Otvoren konkurs za јоš jednu međunarodnu izložbu Medvedi – u čast proleću!

Tema, i ujedno jedino ograničenje konkursa, je kao i svake godine do sada bio MEDVED
11. December 2023.

Umetničko udruženje „Medvedi” po jedanaesti put poziva umetnike i umetničke grupe da učestvuju u još jednoj proslavi proleća! Za one manje upućene, Medvedi su neprofitabilna organizacija koja od 2011. godine poziva umetnike, umetničke grupe i timove u obeležavanju svima nam dragog proleća! Naime, postoji jedno lepo narodno verovanje o trajanju zime, odnosno o početku proleća. Tu se upravo i spominje medved, a veruje se i da od njega sve zavisi: ako se prilikom prvog izlaska iz zimskog sna medved uplaši svoje senke i vrati u pećinu, zima će potrajati još neko vreme. Ako se pak ne vrati, to je jasan znak da je zimi kraj i da su lepi dani na pomolu!

„Medvedi – u čast proleću!” pokret je do sada obeležavao početak ovog godišnjeg doba (svake godine na kalendarski početak proleća 21.marta) sa jasnom porukom o neprikosnovenoj borbi protiv pasivnosti i letargije lokalne kulturne scene u više galerija u Beogradu: Ventil, KC Grad, galerija Štab, Muzej grada Beograda, Ulična galerija, ali i Poligon u Ljubljani kao i u sklopu Budi festivala u Pančevu. Ipak u odnsu na divno iskustvo iz 2013., 2014. pa tako i podršku 2023. godine, doček proleća 2024. je još jednom planiran u galeriji UK Parobrod u Beogradu.

Ponosni smo na činjenicu da je u sklopu dosadašnjih otvorenih konkursa, pristizalo po preko 200 radova godišnje i to iz celog sveta. Tema, i ujedno jedino ograničenje konkursa, je kao i svake godine do sada bio MEDVED.

Na konkurs su i ove godine pozvani domaći i strani slikari, grafičari, vajari, ilustratori, fotografi, animatori, reditelji, konceptualni umetnici, industrijski dizajneri, kostimografi, scenografi, grafički dizajneri, arhitekte, strip majstori, dizajneri igračaka, kao i sve oni koji se bave bilo kojim vidom kreativnog izraza koji se može izložiti u okvirima galerisjkog prostora.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *