fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Koji si detektiv na lažne vesti?

Šerlok, Poaro, Skali ili Mis Marpl - koji si detektiv/ka na lažne vesti?

Učestvuj u Oblakoderovom kvizu i saznaj koji/a si detektiv/ka na lažne vesti!

Oblakoder magazin je pokrenuo kampanju za borbu protiv lažnih vesti na internetu pod nazivom #antifejk i poziva te da aktivno učestvuješ u razotkrivanju lažnih vesti na koje svakodnevno nailaziš.

Sve do kraja aprila, Oblakoder će se baviti fenomenom lažnih vesti, uticajem lažnih vesti na mlade i medijskom pismenošću mladih. Kako bi ukazao da mladi, koji su često u javnosti i medijima predstavljeni kao pasivni i neinformisani, zapravo to nisu, Oblakoder je pokrenuo kampanju koja se oslanja upravo na sposobnosti mladih da prepoznaju lažne vesti. Smatramo da mladi jesu digitalno i medijski pismeni i da uveliko mogu da doprinesu u borbi protiv lažnih vesti.

Projekat ,,Anti-fejk – program osnaživanja mladih u oblasti medijske i informacione pismenosti” nastao je uz podršku Beogradske otvorene škole, a zajedno će ga sprovoditi Oblakoder i Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava.