fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Aklea Neon, Dogs in Kavala i Popečitelji ove nedelje u Knapu

Hrvatska kantautorka Aklea Neon, beogradski trio Dogs in Kavala i Popečitelji na ovonedeljnom repertoaru kluba Knap.
7. October 2019.

Na ovonedeljenom repertoaru kluba Knap našli su se hrvatska kantautorka Aklea Neon, beogradski trio Dogs in Kavala i Popečitelji.

Četvrtak 10. oktobar / 21.00
Aklea Neon

Aklea Neon je mlada muzičarka iz Osijeka koja se u januaru prvi put predstavila javnosti debitantskim singlom “Da mi je”. Kritika i javnost odlično su odreagovali na njen afro-soul / ethno-beats originalni kantautorski muzički pravac.

Pre dva mjeseca Aklea je objavila i svoj drugi singl, “Pola puta” koji se našao na kompilaciji Femme Nouvelle. Spomenute pesme će se naći i na prvom samostalnom albumu koji je u ovom trenutku u radnoj fazi. Aklea je većinu materijala snimala u Londonu, dok je spotove za spomenute pesme snimala na svojim avanturističkim proputovanjima svetom.
Aklea je od maja na svojoj prvoj samostalnoj turneji koja trenutno broji tridesetak regionalnih i europskih nastupa.

Više informacija o samom koncertu: Aklea Neon / Knap Club
Cena karte na dan koncerta iznosi 300rsd. 

Petak, 11. oktobar, 22.00
Dogs in Kavala 

Bend koji je prvim udarcem pokazao zube, razbio mitove o “ispravnoj” produkciji i na sceni se pojavio evergreen hitom “Hvala ti što postojiš”. Njihove nastupe karakteriše bliska dinamika odnosa sa publikom, obavezan zajednički naklon na kraju, horsko pevanje refrena u prvim i drugim redovima. Postoji ta opuštenost kalifornijskog starog rokenrola i mračni veo beogradskog nju vejva sa kojim su se u koštac, možda najhrabrije od svih dosad, uhvatili u pesmama sa nadolazećeg albuma.

Više informacija o samom koncertu: Dogs in Kavala / Knap Club
Cena karte u predprodaji iznosi 300rsd /Yugovinyl, Cetinjska 15, Beograd/, a na dan koncerta iznosiće 400rsd

Subota, 12. oktobar, 22.00
Popečitelji

Grupu Popečitelji osnovali su braća Saša i Goran Furunović 1995. godine u Prištini. Tadašnji petočlani sastav je imao nekoliko bučnih i eksplozivnih nastupa i predstavljao je specifičnu pojavu na tadašnjoj prištinskoj sceni svirajući bučnu mešavinu nespojivih pravaca (alter, etno, noise, hard core…) 2008. godine Goran Furunović sa bubnja prelazina bas gitaru, a na mesto bubnjara dolazi Ivan Cvetković i tada Popečitelji kao trojka počinju da stvaraju svoju eksplozivnu mešavinu instrumentalnog funk-rocka i folk muzike.

2008. godine Popečitelji izdaju “Horizonte”, album kojim utvrđuju autentičnost svog muzičkog izraza. Na ovom albumu produkcijski deo posla uzimaju u svoje ruke, a numere kao što su Kilogrami, Horizonti, Transverzala…lako pronalaze put do slušalaca. Bend, tada, koncertno promoviše ovaj album u svim bivšim jugoslovenskim republikama. Popečitelji su kroz mnoge održane koncerte samo potvrdili epitet eksplozivnog benda. Takav status doveo je do toga da su, između ostalog, nastupali kao predgrupe Maceo Parkeru, legendarnom saksofonisti Džejmsa Brauna (2003.), kao i bendu NoMeansNo (2005.). Pored brojnih koncerata u Srbiji i zemljama u regionu, Popečitelji su nastupali na brojnim festivalima u Poljskoj (Varšava, Ciechanov, Węgorzewo), Italiji (Milano, Rim), Francuskoj (Tuluz, Albi), Austriji (Beč) i Belgiji (Gent). Kao nezaustavljiva koncertna atrakcija Popečitelji svih ovih godina ređaju koncerte koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Nebrojenim nastupima u preko 70 gradova u zemlji, regionu i Evropi. Popečitelji neumorno rade ono u čemu su najbolji i raduju se svakom direktnom kontaktu sapublikom.
2015. godine Saša pokreće onlajn etiketu Druga stvar na kojoj Popečitelji objavljuju dva dupla singla – “Kroz” i “Bum!”. Za ove numere su objavljeni i prigodni video spotovi, a 2016. godine se na mesto bubnjara, posle 16 godina, vraća Ivan Cvetković, dok 2018. njega zamenjuje Dušan Lazić.
Krajem 2018. godine bend objavljuje singl „Pozivanje“.  

Više informacija o samom koncertu: Popečitelji / Knap Club
Cena karte u predprodaji iznosi 400rsd /Yugovinyl, Cetinjska 15, Beograd/, a na dan koncerta iznosiće 600rsd.


Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *