fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Angažman fest u Domu omladine Beograda u novembru

Centar za kulturnu edukaciju “Studio” od 13. do 17. novembra u Domu omladine Beograda organizuje socijalno angažovani festival - Angažman fest.
11. September 2019.

Centar za kulturnu edukaciju “Studio” od 13. do 17. novembra u Domu omladine Beograda organizuje Angažman fest, festival socijalno angažovanog pozorišta za mlade, koji će publici pod sloganom “Ako ti nećeš, neće niko”, u svom prvom izdanju, ponuditi takmičarski, revijalni i matinee program, kao i prateći program koji će činiti kreativne radionice i tribine.

Tim festivala čine mladi profesionalci iz oblasti pozorišta i defektologije, koji su, podstaknuti istraživanjima o kulturnim potrebama mladih i stereotipom da je mladima pozorište nezanimljivo, zadali sebi za misiju da pozorište predstavi publici kao prostor gde nema tabua i gde može da se izgovori svako pitanje, a ne kao formalni kulturni događaj namenjen isključivo redovnoj pozorišnoj publici ili onima koji se bave aktivizmom.

Glumac i direktor festivala, Nenad Radović, navodi da je ideja za osnivanje festivala nastala iz potrebe za javnim prostorom u kom bi se umrežavali pozorišni umetnici koji se bave edukativnim pozorištem za mlade, ali i sama publika takvog pozorišta. Fokus festivala biće na neformalnom obrazovanju, odnosno, preispitivanju svih problema u našem društvu koji se na bilo koji način tiču načina i kvaliteta života mladih.

Ove godine repertoar festivala čine predstave koje se bave temama poput vršnjačkog nasilja, zloupotrebe interneta, nerazumevanja odraslih, poremećajima u ishrani, prvim seksualnim iskustvima – jednom rečju, onim što i previše često čini svakodnevicu mladih ljudi danas.

Festival je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja i deo je projekta “50 ideas for Europe” u organizaciji Beogradske otvorene škole i Opens2019.

Najnovije iz: Sanduče

Iskra Trail na Kosmaju

Staze su osmišljene tako da zadovolje sve nivoe trkačke pripremljenosti, od početnika do iskusnih trkača

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *