fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Antena 25: Mladi i seksualna orijentacija

U novoj epizodi Antene 25 sa Jovanom Ilićem razgovaramo o odnosu mladih prema pravu na seksualno opredeljenje, o prisutnosti seksizma u društvu i diskriminaciji u vezi sa seksulanom orijentacijom
Piše: Marina Zec

8. October 2020

LGBT, kvir, biseksualnost, sapioseksualnost, aseksualnost, panseksualnost, interseksualnost, heteroseksualnost – samo su neke od različitih vrsta seksualnih orijentacija. Iako se ponekad čini da su u 21. veku osnovna prava na seksualnost ostvarena jer o njima otvoreno govorimo, diskriminacija po ovoj osnovi u različitim delovima društva, ipak, ne prestaje. 

U ovoj emisiji pričamo o odnosu mladih prema pravu na seksualno opredeljenje. Da li je ovo pravo u njihovim životima ostvareno ili i dalje postoji senka društvenog pritiska i diskriminacije koja utiče na njihove živote? 

Osvrnućemo se na ovogodišnji Prajd koji je održan u Beogradu u septembru, a gost nam je Jovan Ilić, koordinator Prajd Info Centra. 

Novinari „Oblakodera” pripremili su anketu u kojoj su pitali mlade da li su ikada bili diskriminisani zbog svoje seksualne orijentacije i šta misle o ovoj vrsti diskriminacije.

Voditeljka: Marina Zec

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *