fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Bašta Zima 23. decembra u Spratu

Sada već tradicionalno, Bašta Fest se slavi i zimi - prvi sneg, novogodišnji praznici i toplina Sprat bara su dobar povod za okupljanje! .
17. December 2019.

Sada već tradicionalno, Bašta Fest se slavi i zimi i to u ponedeljak 23. decembar od 19 sati u Spratu, a ulaz je besplatan.

Program počinje izborom 4 domaća filma prikazana na ovogodišnjem Bašta festu, a nakon projekcije slede razgovori sa autorima i glumačkom ekipom.

Filmovi na programu od 19 sati:

„Žicka“ Ivan Bukvić 24’

Film govori o dečaku romskog porekla, beskućniku, koji provodi dane i noći na ulici, na prvi pogled žickajući novac i hranu. Uloge tumače Vanja Nenadić, Uroš Aziraj, Slobodan Boda Ninković, Marko Adil Vasić, David Jovanović, Nemanja Oliverić, Igor Benčina, Predrag Vasić, Kosta Bekić i Sava Rakić.

Film je režirao Ivan Bukvić, a autori scenarija su Ivan Bukvić i Vladimir Tagić.

„Brazilka“ Sara Marković 22’

Mlada devojka, ogoljena na stolu, za depilaciju pokušava da reši misteriju muško-ženskih odnosa. Sara Marković je scenaristkinja i rediteljka ovog filma.

Uloge: Mina Nikolić, Anđelika Simić,  Đorđe Miketić,  Jelena Gavrilović, Aleksandra Saša Anđelković i Milena Božić.

„Mi smo videli leto“ Nikola Stojanović 20’

Film govori o tinejdžerki koja gori od želje za životom i koja se seli u Kaliforniju te za sobom ostavlja sve što je ikada volela. U svom zamrlom radničkom gradu u Srbiji, poslednje dane provodi sa dvojicom prijatelja iz detinjstva. Režiju filma potpisuje Nikola Stojanović, a scenario Nađa Petrović. Glavne uloge tumače: Jelena Tjapkin, Nikola Pavlović i Mario Vrečo.

„Strano telo“ Dušan Zorić 20’

Film “Strano telo” je priča o momku Marku koji, pokušavajući da zgodnim prijateljima dokaže muškost, izlazi u noć da nađe devojku. U susretu sa žrtvom seksualne traume iz prošlosti, on otkriva agresivni deo svoje ličnosti. Glumačku podelu čine Dubravka KovjanićMarko GrabežMihajlo JovanovićMiodrag Dragičević i Sara Simović. Režija: Dušan Zorić, scenario: Dušan Zorić i Boris Grgurović.Ukupno 86’

Muzička podrška DJ Phillie P.

Ulaz je slobodan.

Bašta fest je internacionalni festival kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, godišnja manifestacija koja se održava svakog prvog vikenda u julu i traje četiri dana. Festival je, između ostalog zbog profesije osnivača, usko orijentisan na zajednički rad reditelja i glumaca, a fokus na kvalitetnim glumačkim interpretacijama ima veliki uticaj na pozitivno pozicioniranje Bašta festa među internacionalnim festivalima kratkometražnog filma. Bašta fest je od izuzetnog značaja za decentralizaciju kulture, budući da je usmerio raznolik filmski, muzički, edukativni i prateći program na ovu predivnu regiju. 

Trenutno je u toku prijavljivanje filmova za učešće na sedmom izdanju festivala koje se održava od 2. do 5. jula 2020. godine. Sve detalje prijavljivanja možete naći na sajtu Bašta Fest-a. 

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *