fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Bend Tús Nua gostuje u Novom Sadu i Beogradu

Duo Tús Nua 10. i 11. decembra u Novom Sadu i Beogradu
8. December 2021.

Hvaljeni duo Tús Nua nedavno je objavio dugoočekivani, drugi studijski album Nothing Personal u izdanju etikete Rock Svirke Records. Upravo novo izdanje će promovisati ovog vikenda u Novom Sadu i Beogradu.

Novosadski nastup zakazan je za petak, 10. decembar u klubu CK13. Ulaznice se mogu nabaviti po pretprodajnoj ceni od 300 dinara, dok će na dan koncerta cena ulaznica iznositi 500 dinara. Dan kasnije, 11. decembra, bend će svirati u beogradskom klubu Kvaka 22, a cena ulaznica za ovaj nastup iznosi 400 dinara.

Od objavljivanja prvog albuma pod nazivom Horizons -prekrasnog spoja shoegazea, post-rocka, noisea i dream-popa –zagrebački bend Tús Nua postao je jedan od najspominjanijih bendova na hrvatskoj i regionalnoj alternativnoj sceni. Debi ploča grupe je hvaljena kako od strane kritike, tako i od strane publike, te se našla na brojnim listama najboljih albuma 2017. godine u Hrvatskoj, time utvrdivši mesto benda kao jednog od najatraktivnijih u regionu.

Nakon više hiljada kilometara pređenih na evropskim turnejama, sa poslednjim odsviranim koncertom u matičnom Zagrebu na sam dan proglašenja pandemije, Tús Nua su se vratile u studio, sada kao dvojac (Jelena Božić i Jordi Ilić), da dovrše drugo studijsko izdanje. Za njega Jordi i Jelena kažu da je rezultat puno introspekcije, elana, strpljenja i međusobnog uvažavanja. Za razliku od debija Horizons, ovaj album je više „unutra” nego „van”, zahvaljujući promeni iz trija u duo, manjim brojem gostovanja i svime što ih je zateklo od izdavanja prošlog albuma.

Nothing Personal je zreo album, mračan i zagonetan, a opet snažan i gotovo drzak u namjeri da doživi katarzu i spasenje”, kaže Ivana Ramljak (SoundReport)

Nothing Personal označava prelazak nekoliko kreativnih stepeništa i daje nam do znanja koliko se da razviti, i osobno i kreativno, u samo par godina. Riječi nakon toga ostaju visjeti, traže svoj put do kakvog koherentnog značaja, ali njega se može naći samo u pjesmama”, o albumu govori Ivan Slijepčević (Ravno do dna).

Naslovna fotografija: Nina Đurđević

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *