fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Češki bend Island Mint dolazi u Kvaku 22

Muzička podrška biće lokalna DJ-ica i producentkinja Aaska
4. April 2024.

Pivo uz povetarac na plaži Kvaka22, ovog utorka, 9. aprila u 20:00 sa bendom Island Mint, češkom indi-rock/shoegaze grupom i Aaskom, našom lokalnom DJ-icom i njenim iznenađujućim setovima.

Očaravajuća, suncem okupana i dirljiva, muzika benda Island Mint je retka pojava na praškoj muzičkoj sceni. Inspirisan sunčanim popom iz 60-ih i garažnim rokom, kao i shoegazeom iz 90-ih, njihov topli analogni zvuk učiniće da se osećate kao da plivate u okeanu nostalgije. Počevši od ćudljivog EP-a Hazy Days (2020) i razvijajući se sa nadrealnim indi albumom Irreality (2022), muzika je poprimila oštrije karakteristike na poslednjem izdanju benda – EP-u All Studium No Punctum (2023) koji je obogaćen i krautrockom. U protekle četiri godine, petočlani sastav sa pevačem i producentom Matiašem Adamekom uspešno ubedjuje češku i slovačku publiku da sunce zaista sija. Međunarodni žiri Radio Vave’s Czeching Contest 2023 potvrdio je ovu činjenicu poslavši bend na Eurosonic Noorderslag 2024 kao najrelevantniji bend na aktuelnoj mladoj češkoj sceni. Na turneji po Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj i Srbiji, svratiće su u Kvaku na svoj prvi koncert u Beogradu. Dođite da ih čujete uživo u Kvaki ovog utorka!

Aaska je jedna od najnegovanijih i najeklektičnijih DJ/producentkinja na sceni beogradskog undergrounda noćnih klubova. Njena prilagodljivost ju je navela da sarađuje na projektima koji istražuju i probijaju granice žanrova sa kolektivom SUTRA. Obično je možete videti na scenama Žive, Kule, Dima ili Drugstora, kreirajući beskonačne zvučne pejzaže. Ona će biti vaš domaćin ovog utorka, vodeći vas kroz svoj sjajni set. Vrata će biti otvorena u 20.00, vidimo se u Kvaki!

Naslovna fotografija: Tereza Odehnalova

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *