fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Chant Electronique 27. jula u zagrebačkoj Močvari

Kolektiv će nastupiti u okviru projekta Vrelo Zvuka
15. July 2021.

Çhâñt élečtrónïqùe nastupiće u Močvari, u utorak, 27. jula, u okviru projekta Vrelo Zvuka, koji je posvećen promociji etno/world/tradicionalnoj muzici koji se odvija pod umetničkim vođstvom Emira Fulurije. Nakon toga slede koncerti na Krku, pa u gradovima Pazinu i Puli.

Çhâñt élečtrónïqùe je kolektiv producenata/ica i pjevača/ica koji dolaze iz pet različitih država sa dva kontinenta, sa zajedničkim interesom za istraživanje potencijala tradicionalne muzike i elektronike. Kolektiv je prošle godine objavio svoj album prvenac Chant Electronique Vol. 1 na etiketi Rika Muzika. Projekt kojem su svojim talentima doprineli muzičari hrvatske alternativne scene, Dunja Bahtijarević i Nenad Kovačić, može se opisati kao kontemplacija starih tradicija polifonije povezana sa modernom elektronskom muzikom.

Album je odmah po izlasku zaintrigirao svetsku world music javnost, pesme s njega su puštane na brojnim svetskim radijskim stanicama uključujući i BBC, gde ih je podržao i legendarni DJ Gilles Peterson, a recenzije i drugi tekstovi o çhâñt élečtrónïqùe objavljeni su, između ostalog, u renomiranim svjetskim časopisima poput Songlinesa i The Quietusa.

Više o Çhâñt élečtrónïqùe pročitajte ovde.

Tagovi: hrvatska | močvara
Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *