fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Crvenolom – performans Dee Džanković u KC Grad

Performans je deo grupne izložbe u KC Gradu
10. February 2021.

U petak, 12. februara od 18 do 20 časova na adresi Braće Krsmanović 4 u prostoru KC grada biće održan performans pod nazivom Crvenolom umetnice Dee Džanković.

Perfomans će se održati u sklopu interaktivne instalacije pod nazivom Crvenolom, trenutno postavljenoj kao deo grupne izložbe u KC Gradu. Tokom trajanja rezidencije, Dea Džanković je radila na interaktivnoj instalaciji napravljenoj od readymade predmeta na kojima je vršena intervencija koja se sastoji od bojenja u crveno, sklapanja sa drugim predmetima ili razlaganja da delove, kako bi sklopila kutak u kome će gledalac moći sam da interveniše.

Performansom će postati „živi” deo instalacije, sa kojim će publika takođe moći da uđe u interakciju. Crvena boja je sveprisutna u ovoj fazi njenog stvaralaštva, i kroz nju ispituje pojmove kao što su sećanje, strah i emocija. Pravljenje celokupne instalacije u crvenoj boji prevashodno treba da izazove emotivni naboj i predstavlja vrstu vizuelnog interpunkta gde nesvesno prelazi u svesno.

Instalacija nema motiv da logički izazove nečiju reakciju, već predstavlja svojevrsnu slagalicu čiji delovi treba da izazovu emotivnu reakciju i ispitaju granice do kojih je publici prijatno da „dira“ po tuđim sećanjima, emotivnim interpretacijama istih, kao i da ispita svoju interpretaciju viđenog. U sklopu instalacije će se naći i spomenar gde će posetioci imati priliku da ostave svoj trag u celokupnom delu.

Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *