fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Damir Imamović u Domu omladine Beograda 16. marta

Specijalni gost na koncertu biće mladi banjalučki muzičar i pesnik Igor Božanić
9. January 2023.

Kontra Rights i Pop Depresija organizuju koncert Damira Imamovića u Domu omladine Beograda u četvrtak 16. marta od 20 časova. Specijalni gost na koncertu biće mladi banjalučki muzičar i pesnik Igor Božanić. Ulaznice su u prodaji na svim punktovima tickets.rs i gigstix, online, kao i na blagajni Doma omladine. Prvih 100 ulaznica prodavaće se po promo ceni od 1200rsd, druga cena karte je 1500, a poslednji kontingent karata prodavaće se po 2000 dinara.

Tu negde, na prelasku sevdaha u bluz ili folka u soul, tradicije u futurizam, istorije u mitove i snova u maštanje Damir Imamović stvorio je svoj muzički svet. Moćan, uzbudljiv i prepun običnih ljudi koji se bore za sebe i svoju porodicu, prijatelje i zemlju na kojoj žive. Ova muzika leči i nadahnjuje, a svaki koncert je prilika da se obnovimo energetski i ljudski. 

Damir Imamović jedan je od najznačajnijih predstavnika sevdalijske scene Balkana. Odrastao je u muzičkoj porodici, prvi album snimio je još 2006. godine, a nastupao je po celom svetu – od Balkana i Evrope, preko Kine, SAD-a, Meksika, Japana i Indije. Radio je sa producentima kao što su Kris Ekman (Chris Eckman – „Dvojka”) i Džo Bojd/Andrea Gertler (Joe Boyd, Goertler – „Singer of Tales”), dobitnik je nekoliko bitnih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, proglašen je  „Najboljim evropskim umetnikom u oblasti world music-a” (Songlines Magazine, 2021), a njegov poslednji album „Singer of Tales” dobio je prestižnu nagradu nemačkog Udruženja muzičkih kritičara (2020).

Autor fotografije: Marko Zorić

Na proleće Damir će objaviti novi album, koji je nastao u saradnji sa fantastičnim piscem Aleksandrom Hemonom i koji će u isto vreme biti saundtrek romana „The World And All That It Holds” i muzičko delo za sebe. Sarajevo i tradicionalna muzika ovog grada čine bitan deo radnje novog romana autora koji je stvorio dela kao što su „Pitanje Bruna”, „Ljubav i prepreke”, „Knjiga mojih života”, „Čovek bez prošlosti”, „Projekat Lazarus”, „Kako su nastali Ratovi zombija” i koji je bio koscenarista serije „Sense8″ i filma „The Matrix Resurrections”. Izdavač albuma je prestižni Smithsonian Folkways Recordings.

Damir Imamović u Beograd dolazi na prelasku „Singer of Tales” turneje u promociju novog albuma, a uz njega na bini će biti istanbulski maestro Derija Tirkan  (Derya Türkan) i slovenački kontrabasista  Žiga Golob. 

Autor fotografije: Nenad Vujanović

Igor Božanić je muzičar i pesnik iz Banjaluke, koji studira i živi u Beogradu. Muzikom se bavi od 2016. godine, a možda ste ga primetili kada je nastupao pod imenom Sir Croissant, pošto je svirao na brojnim regionalnim festivalima – MENT, Indirekt, Americana Night, Novi Val… ali i kao gost na koncertima Marisse Nadler i Passenger-a u Zagrebu i Ljubljani. Kao Sir Croissant objavio je nekoliko EP izdanja, a za prvo predstavljanje svetu kao Igor Božanić objavio je „Runo” u martu 2021. godine.

Naslovna fotografija: Almin Zrno

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *