fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Danas počinje jubilarna 10. MAN konferencija

Ove godine, MAN konferencija slavi svoj deseti rođendan i započinje svoje putovanje oko sveta.
29. June 2020.

U ponedeljak i utorak, 29. i 30. juna, održaće se jubilarna MAN konferencija u organizaciji Centra E8, osvrćući se na teme koje su adresirane na prethodnih devet konferencija, istovremeno ostavljajući dovoljno prostora za nove diskusije i nove pravce.

U okviru 24 časa, MAN 2020 će vas odvesti na putovanje kroz vreme, kontitente i teme, zajedno sa svojim saradnicima, prijateljima i partnerima, nekim poznatim, ali i nekim potpuno novim licima. Tokom godina, MAN konferencija je postala jedinstven prostor za razmenu iskustava, mišljenja i znanja među vodećim stručnjakinjama i stručnjacima iz različitih oblasti društvenih nauka. Konferencija predstavlja kombinaciju akademskog i aktivističkog pristupa, koji omogućava govornicama i govornicima, ali i publici da steknu uvid u teme i probleme koji su adresirani. Dajući svežu perspektivu i ugošćavajući važne i aktuelne govornice i govornike, MAN konferencija predstavlja platformu za inovaciju i progres, i kao takva relevantna je na nacionalnom, regionalnom ali i međunarodnom nivou. 

MAN konferencija je godišnji događaj u organizaciji Centra E8, koji okuplja profesorke i profesore, društvene naučnice i naučnike, istraživačice i istraživače, ali i aktivistkinje i aktiviste kako bi zajedno diskutovali, analizirali i pokušali da dekonstruišu različite društvene fenomene poput maskuliniteta, rodne nejednakosti, nasilja, odnosa moći i nasilnog ekstremizma. Konferencija i njeni učesnici/e takođe nastoje da promovišu rodnu ravnopravnost, mentalno, seksualno i reproduktivno zdravlje, zdrave životne stilove i zdrave međuljudske odnose. MAN 2020 vam donosi mnoštvo zanimljivosti:

  • u 24 sata, imaćete priliku da slušate odlične predavače poput Džefa Hearna, Gerija Barkera, Brajana Heilmana i Niki Van Der Gag.
  • Spremili smo vam i zanimljive panele na temu maskuliniteta i Covid-19, maskuliniteta i medija, kao i na temu rasizma i desnog ekstremizma.
  • Predstavićemo knjigu „Muzej izgubljenih ljubavi” Gerija Barkera
  • Prošetaćemo se kroz virtuelnu izložbu Dečaštvo u Jugoslaviji
  • U pratećem programu ćemo slušati muziku i gledati filmove koji nastoje da dekonstruišu rigidne rodne norme i režime

 Detaljnu agendu konferencije možete pronaći ovdeCelokupan program konferencije biće emitovan na Facebook stranici Centra E8. Registracija nije neophodna, osim za praćenje filmskog programa, kako bismo zaštitili autorska prava. Link za registraciju za filmski program nalazi se ovde

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *