fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Daniel Wang gost #AloneTogether platforme

KC Grad intervjuom i DJ setom predstavlja jednog od najuticajnijih producenata dance muzike
21. July 2020.

Nove emisije web magazina Kulturnog centra Grad #AloneTogether, u utorak 21. jula i u petak, 24. jula od 21h, intervjuom i DJ setom, predstaviće umetnika Daniela Wanga, jednog od najuticajnijih producenata dance muzike u poslednjih 25 godina.

Među DJ-evima disco, soul i house zvuka kasnih 70ih i 80ih godina koji su itekako uticali na razvoj elektronskog zvuka novog milenijuma, njegovo ime ne treba posebno predstavljati. Njegove DJ setove karakterišu energičnost, radost i ples, a pre svega negacija svega što je u zvuku monotono i mehaničko.

Rođen je u Kaliforniji, osam godina svog detinjstva proveo je u Tajpeju, a zatim odlazi u Njujork gde je studirao i živeo od 1994. do 2003. DJevi kao što su Tee Scott, Francois Kevorkian and Danny Krivit, house muzika i disko klasici, veoma su uticali na njega i oblikovanje muzike koju voli. Posle objavljivanja desetak vinila za njegovu Balihu etiketu, nastala su i tri EP-a za etiketu njegovog prijatelja Morgana Geista nakon čega mnogo više nastupa u Evropi i Japanu, od velikih festivala u Londonu i Parizu, do intimnijih žurki u Tokiju, Helsinkiju, Dablinu, Sao Paulu. U Berlinu živi od 2003. i rezident je mnogih klubova kao što su Schwuz, Wilde Renate, Paloma Bar (Kreuzberg).

Daniel Wang

U kratkom intervjuu na #AloneTogether platformi, u utorak 21. jula od 21h, između ostalog, čućemo njegova razmišljanja o muzičkoj sceni Berlina, festivalima i novim trendovima, ali i o uspomenama koje ga vezuju za detinjstvo, dok nas u petak 24. jula od 21h očekuje DJ Set njegove “plesne muzike”.

Emisije će biti emitovane na FB i You Tube kanalu KC Grad (https://bit.ly/2VE0RsX), a sve dosadašnje emisije možete pogledati na www.alonetogether.rs. Projekat je podržala Ambasada Federalne Republike Nemačke u Beogradu.

#AloneTogether predstavlja online platformu u vidu web magazina pokrenutu od strane Kulturnog centra Grad u vremenu globalne krize. “Iz razloga što smatramo da se kultura i umetnost ne mogu zaustaviti ni u vremenima različitih kriza, projektom AloneTogether želimo pružiti podršku i uzeti učešće u kulturnim aktivnostima u uslovima koji su u ovom trenutku jedini mogući. Kroz razgovore sa cenjenim umetnicima i stvaraocima iz raznih gradova Evrope i iz raznih oblasti stvaralaštva pokušaćemo da sagledamo našu zajedničku budućnost u kojoj će ovaj format nastaviti da živi kao svojevrsni vid promocije kulture i umetnosti. Pričamo o njihovom radu, inspiraciji, ali i o svakodnevici u ovom nesvakidašnjem vremenu”, navode iz produkcije KC Grad. AloneTogether se premijerno emituje putem društvenih mreža FB, YT i IG  i sastoji se od muzičkih nastupa, preporuka, intervjua i razgovora sa muzičarima, vizuelnim umetnicima, književnicima, filmskim autorima, teoretičarima…

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *