fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Darma Books na novembarskom Punchtown Poetry

Na Punchtown Poetry književnoj večeri u Štabu Pogon u Pančevu, predstaviće  se izdavačka kuća Darma Books iz Beograda.
7. November 2019.

U ponedeljak 11. novembra od 20h na Punchtown Poetry književnoj večeri u Štabu Pogon u Pančevu, predstaviće  se izdavačka kuća Darma Books iz Beograda. Mlade urednice Nađa Parandilović i Maša Tomanović govoriće o idejama i ciljevima u okviru svoje književne izdavačke prakse, ali i izazovima sa kojima se susreću u pogledu uredništva.

Svoje pesme će čitati Zlatko Stevanović, čiju je prvu zbirku ,,Dnevnik u osam’’ tekuće godine objavila upravo Darma Books, a osim Zlatka poeziju će izvoditi i Stefan Gašić s kojim će biti reči o specifičnim stavovima podovom (ne)objavljivanja pesničkih zbirki. Urednik programa je Stefan Stanojević, dok će razgovor  moderirati Tijana Savatić.

Ova sezona pančevačkog Punchtown Poetry serijala u Štab Pogonu započela je u ključu razgovora sa mladim autorima o odnosu prema objavljivanju poezije kao i kroz predstavljanje i promovisanje svežih izdavačkih inicijativa. Tako će i ovom prilikom biti reči o tome kako procesi zaokruživanja prvih pesničkim celina utiču na stvaralačko književno iskustvo, na kakve se autorske prepreke nailazi u ovakvim poduhvatima i sa kakvim se izazovima suočavaju izdavaštva na svom pomolu.

Zanimljivost koja povezuje sve učesnike ovomesečnog Punchtown-a jeste činjenica da su Zlatko, Stefan, Maša i Nađa bili neki od članova pesničkog društva Orfisti. Aktivnost Orfista ogledala se u održavanju skupova analitičkog čitanja i diskutovanja o autorskoj književnosti, a to da je književnost nastavila da na različite načine bude oblast delovanja velikog broja članova nekadašnjih Orfista, takođe će biti jedna od tema razgovora u okviru večeri.

Darma Books će pripremiti svoja izdanja za prodaju tokom večeri u Pančevu.

Ulaz se ne naplaćuje.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *