fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Deveto izdanje festivala Na sopstveni pogon Asocijacije nezavisna kultuna scena Srbije

Festival će biti organizovan u osam mesta u Srbiji
19. May 2023.

Asocijacija NKSS ove godine po deveti put organizuje festival „Na sopstveni pogon” u 8 mesta u Srbiji!

Među njima su Smederevo, Kruševac, Zrenjanin, Beograd, Dolovo, Novi Kneževac, Aradac i Rušanj. Bogat festivalski program će trajati tokom cele godine i donosi mjuzikl sa mladima, izvođenje senzorne predsave, pozorište senki, cirkuske radionice za decu sa javnom prezentacijom, radionice izrade kratkih videa za mlade, izložbe, otvorene razgovore i još mnogo toga. Svi programi festivala su besplatni jer je važno da kultura bude dostupna svima!

Fotografija: Aleksandra Manojlović

Detaljan program pratite na instagram stranici festivala i na fejsbuk stranici Asocijacije, a u nastavku pročitajte programe koji su se desili i koji se dešavaju u narednom periodu.

Festival je 9. aprila otvoren u Kulturnom centru Smederevo mjuziklom „Priče iz sajber dvorišta”  Orkestra svetlosti, Hleb teatra i Omladinskog pozorišta Patos. Mjuzikl koji se bavi temom internet vršnjačkog nasilja i koji na sceni okuplja pre svega mlade, je na samom otvaranju pogledalo preko 500 gledalaca, pokazujući važnosti i relevantnosti teme koja je u fokusu predstave.

U Alternativnom kulturnom centru Gnezdo u Kruševcu će u petak 19. maja sa početkom u 18:30 časova biti otvorena izložba „Jutro naše zore: Tražeći fabriku otkrili smo grad”  koja predstavlja pregled dosadašnjeg rada grupe Jednostavno rečeno, i jedan mogući pogled na izbor fotografija i skeniranih negativa, nastalih kroz istraživanje života grada, industrijskog i kulturnog nasleđa Priboja.

Murat Jukić – Iz Arhiva Zavičajnog muzeja Priboj – Jednostavno rečeno

Zrenjaninska publika će imati priliku da pogleda predstavu za decu i odrasle „Zaboravljene princeze“ koja će se odigrati u subotu, 20. maja, u 18h u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanin. Interaktivna predstava u tehnici pozorišta senki koja se na inovativan i vizuelno atraktivan način bavi pitanjima individualnosti, naglašava pravo da pravimo greške i učimo kroz njih, i podstiče međusobno razumevanje i prihvatanje.

Tokom maja meseca umetničkim projektom za mlade „The Wall”u Dolovu koji partnerski realizuju Satibara iz Beograda, Dom kulture „25. maj“ i Osnovna škola „Aksentije Maskimović“ iz Dolova. Zid u nazivu projekta koristi se dvojako: kao objekat u bukvalnom smislu (zeleni zid) ispred kog će se na radionicama kratkog filma i videa snimiti autorski radovi učesnika, i u prenesenom značenju pesme Pink Floyd-a koje implicira pobunu protiv zastarelih sistema, zatvorenosti, nekreativnosti i predrasuda.

Kompletan rad Asocijacije NKSS možete pratiti putem sajta.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *