fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

DUK Intro – Svirka ispred silosa i market u Čačku

Program obuhvata arts & crafts market domaćih brendova, ali i svirke dva benda i DJ-eva
2. June 2023.

U subotu 10. juna, u okviru ovogodišnjeg DUK-a, održaće se proslava povodom oslikavanja silosa u Čačku (bivšeg Žitoprometa). Program obujhvata arts & crafts market domaćih brendova, ali i svirke dva benda i DJ-eva. U 18 časova otvara se market, a od 20 časova počinje muzički program.

Za ljubitelje tvrđeg zvuka na platou ispred silosa naći će se bend Reflection iz Gornjeg Milanovca. Osnovan početkom 2017. godine, Reflection je žanrovski teško opisati jednom rečju. Njihova muzika je mešavina melodičnog emo screamo hardcore-a koja im daje prepoznatljiv zvuk i energiju.

Drugi bend koji će nastupati te subote je kragujevačka Larska. Ovaj trio kombinuje različite uticaje (stoner/grunge/psych/shoegaze/hard core/desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare. Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz “70ih i “90ih, ali sa svežim i autentičnim pečatom. Nakon svirke, muzički program se nastavlja uz DJ-eve. Događaj je i pre-party Uzlet festivala koji se održava 28. i 29. jula u parku Mladosti u Čačku.

Čačanske silose oslikaće četiri muralista – Vuk Đurić Endo, duo Sobekcis i nemački artist Kartel. Dođite na druženje, dobru muziku i energiju, ali i da svedočite procesu oslikavanja murala.

Događaj proslave je podržan od strane MOST music – klastera evropskih muzičkih organizacija, koji se bavi povezivanjem i jačanjem balkanske scene sa naglaskom na world music. Kao i od Grada Čačka, a održava se u okviru manifestacije Nacionalna prestonica kulture „Čačanska rodna”. Ulaz je besplatan.

Tagovi: čačak | duk | festival | uzlet
Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *