fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Dvanaesti TAM TAM Music Festival najavljuje 26 izvođača

Pored toga, očekuje vas 15 edukativnih besplatnih radionica i potpuno veganska ponuda hrane
3. July 2024.

TAM TAM Music Festival već dugi niz godina uspešno organizuje jedinstveni muzički događaj koji privlači ljubitelje nezavisne muzike iz celog regiona. Festival je postao važna kulturna destinacija tokom leta u Sućurju, pružajući platformu za nove i mlade umetnike i promovišući lokalnu muzičku scenu. Dvanaesto izdanje festivala biće održano od 11. do 20. jula u Sućurju na krajnjem istoku ostrva Hvar.

TAM TAM Music Festival predstavlja impresivan lineup izvođača koji će vas oduševiti svojim raznovrsnim muzičkim stilovima i energičnim nastupima. Ovogodišnji headliner je irski bend Just Mustard. Njihov drugi album ‘Heart Under’, koji je miksao David Wrench (poznat po radu sa Frankom Oceanom, The XX, FKA twigs), je bio jedan od najhvaljenijih rock albuma 2022. Zauzeo je prvo mesto na lestvici nezavisnih albuma u Irskoj i osmo mesto na lestvici najboljih albuma 2022. godine prema Metacriticu, a recenzije na taj ilbum imali su velika imena poput NME i Pitchfork. Just Mustard su nastavili da grade svoju reputaciju uživo sa istaknutim nastupima na SXSW-u i Glastonburyju, bili su podrška bendovima The Cure, Fontaines D.C. i Wolf Alice.

Od line-upa se još ističe rumunski bend Zimbru koji kombinuje hrapave sintesajzere s pričama o queer ljubavi i nostalgiji, M.O.R.T. iz Sinja kao jedan od najuverljivijih i najboljih rock’n’roll bendova u Hrvatskoj i šire s ogromnom količinom koncerata iza sebe, belovarski trio Them Moose Rush koji je odavno prerastao regionalne okvire, a na TAM TAM-u će predstaviti svoj novi album „Zepaxia”, electro-rock bend Ljubičice iz Pančeva, koji je osvojio nagradu RUND-a za najbolji album na jubilarnom desetom MENT festivalu u Ljubljani za album „Dok čekamo pad”, rock power trio Nemeček iz Zagreba sa žestokim zvuk sa slavenskim simboličkim elementima i Klinika Denisa Kataneca sa svojim emocionalno nabijenim tekstovima i energičnim live nastupima.

Osim bogatog muzičkog programa, posetioce očekuje i raznovrsna ponuda edukativnih radionica. Uživaćete u jogi pod vedrim nebom Sućurja, radionicama prepoznavanja jestivog bilja i insekata, izrade biljne kozmetike, keramike sa air dry glinom, cijanotipije (stare fotografske tehnike), origamija, vezenja, horskog pevanja, perkusija, kao i crtanju stripova i predavanju o istoriji gusara iz severne Afrike. Takođe, učesnici će imati priliku da istraže dubine mora kroz radionicu freedivinga ili kroz šetnje koje vodi arheolog Nikša Vujnović, otkrivajući bogatu kulturnu baštinu Sućurja.

TAM TAM Music Festival posvećen je promociji ekološke svesti i održivih praksi kao integralnog dela svoje misije. Festival aktivno učestvuje u očuvanju okoline organizujući redovna čišćenja plaža oko Sućurja. Osim toga, festival je prvi glazbeni događaj u Hrvatskoj koji je potpuno veganski, nudeći posetiocima isključivo vegansku hranu od lokalnih namirnica. Organizatori su takođe usmereni na edukaciju posetioca o važnosti očuvanja prirode i ekosistema, trude se da integrišu ekološke principe u sve aspekte festivala kako bi pružili pozitivan primer i inspirisali druge manifestacije u smanjenju ekološkog otiska.

Jedna od najvećih draži TAM TAM Music Festivala je kamp smešten u mirnoj borovoj šumi uz kristalno čisto more, tik uz plažu Česminice. Svake godine poboljšava se infrastruktura kampa što posetiocima nudi udobnost tokom boravka, uz veganske obroke, čistu vodu, tuševe, prave pravcate toalete i osvežavajući hlad. Uz to, blizina mora, miris borova i intimna bina, izgrađena 2019. godine, pružiće vam sve što vam treba za nezaboravno iskustvo.

Ovogodišnji sponzori festivala su Maraska, Začini Nadalina, Boom Box Hrvatska, Coca-Cola HBC Hrvatska, Podrum Vujnović, Domix Sućuraj i Taxi Bronx. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva kulture, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Općine Sućuraj i Jadrolinije.

Ulaznice za svih 10 dana festivala koje uključuju kamp mesto, kojih nije ostalo puno, dostupne su za kupovinu po ceni od 110 € putem Core Event. Posetite TAM TAM Music Festival i uživajte u spoju muzike, umetnosti i obrazovanja na jedinstvenoj lokaciji koja će vas očarati svojom lepotom i šarmom.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *