fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Džedaj Miloš Antić: Sila je jaka na jugu

U četvrtoj video reportaži predstavljamo vam Miloša Antića, osnivača Džedajskog pokreta u Nišu

30. December 2021

Čubaka, truperi i Dart Vejder ulaze u Gradsku kuću… Ne, ovo nije početak vica, već događaj koji se odigrao 2013. godine u Nišu, a koji se može smatrati prvim koracima Džedajskog pokreta čiji je osnivač Miloš Antić.

Od tada, pa do danas, pokret je rastao, a okuplja ljude kojima je, pored ljubavi prema popularnoj kulturi, zajednička briga o drugim ljudima. Osim što je misija džedaja da uspostave mir u galaksiji, pokret konkretnim primerima pokazuje na koje sve načine može da se angažuje lokalna zajednica.

Tako Džedajski pokret ima 3 godišnje manifestacije – May The 4th, kamp Sila prati hrabre i Džedajkon, a realizuju i brojne ad hoc projekte, kada uvide da mogu da doprinesu rešavanju nekog problema. Pokret ima i džedajsko veće, ali i četrdesetak članova, kao i volontere. Sprovode i mentorski program i stvaraju ambijent u kome svaki pojedinac može da raste i da se razvija.

Miloš nam je kroz razgovor otkrio kada je on sam shvatio da je džedaj, kako je izgledao taj put, na koji način Džedajski pokret funkcioniše i koje rezultate žele da ostvare.

„Svaki čovek je džedaj, samo je pitanje da li želi da otkrije džedaja u sebi“, smatra Miloš, a mir je, prema njegovim rečima, najveća žurka.

Iako istovremeni rad i vođenje pokreta paralelno sa WibblyWobbly printom Miloš opisuje turbulentnim, jedno je sigurno – sila je jaka na jugu i ona nastavlja da jača!

Celu reportažu možete pogledati na YouTube-u:

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *