fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

EEnlarge Europe: Anketa o kulturnim navikama publike

Ukoliko posećujete mala koncertna mesta predlažemo vam da popunite anketu EEnlarge Europe edukativnog projekta
3. November 2021.

Projekat EEnlarge Europe još uvek uspešno traje. Posle tri radne konferencije u Budimpešti, Ljubljani i Beogradu, došli su do zaključka da se vrlo malo zna o publici u regionu jugoistočne Evrope, posebno kada je u pitanju publika koja posećuje mala koncertna mesta. Podstaknuti time, napravili su anketu koja će im pomoći da bolje razumeju kulturne navike publike.

Prikupljajući ove informacije i analizirajući ih, mala koncertna mesta razvijaju strategije i programe za ojačavanje komunikacije i/ili dosezanje do novih grupa.

„Usled tehničkog razvoja naš život se brzo menja, a sa njim i naše navike. Koristimo nove platforme i alate. To utiče na način na koji konzumiramo muziku, ali ne samo na uobičajeno digitalno slušanje (prelazak sa fizičke prodaje na striming, sa CD-a na pametne telefone), već utiče i na način na koji slušamo muziku uživo. Danas je odlazak na koncert više društveni događaj nego svesno fokusiranje na muziku i umetnike na sceni. Ili nije?”, poručuju ispred EEnlarge Europe.

U sektoru kulture i muzike postoji samo nekoliko velikih izveštaja o trendovima na globalnom ili lokalnom nivou. Nedostaju podaci o segmentiranoj potrošnji i specifičnim trendovima, naročito na muzičkoj sceni sa živim nastupima. Prvo veliko istraživanje Eenlarge Europe-a u Evropi nastoji da prikupi podatke o poljima koja nikada nisu bila podrobno istražena.

EEnlarge Europe je edukativni projekat, kao i zajednica malih, organskih koncertnih mesta jako bitnih za lokalne scene, mesta gde počinje sva muzika uživo. Cilj ove ankete je da se bolje razume publika: Kako konzumiramo muziku onlajn i oflajn? Na koji način smo mentalno i ekonomski pogođeni izazovima pandemije? Želimo da iskoristimo sveže informacije koje mogu da nam pomognu u ponovnom pokretanju i oporavku nakon ovog dugog, teškog i izazovnog vremena pandemije.

Anketu možete pronaći ovde na pet jezika (engleski, mađarski, rumunski, srpski i slovenački): https://eenlargeeurope.com/survey/. Svi prikupljeni odgovori su anonimni.

Osnivači projekta su pet koncertnih mesta iz četiri zemlje: Channel Zero iz Ljubljane, Nappali iz Pečuja, Moszkva Kávézó iz Oradee, Kvaka 22 iz Beograda, Zentropia iz Sente i koordinirano iz Budimpešte. Projekat je kofinansiran od strane Evropske unije.

Naslovna fotografija: Facebook stranica EEnlarge Europe

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *