fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

EESTech challenge finalna runda

Ove godine prvi put finalnu rundu organizuju studenti volonteri Iz Istek LK Beograda
13. May 2021.

EESTech Challenge predstavlja internacionalno takmičenje koje organizuje Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Istek i za cilj ima stvaranje prilika za studente da nadograde svoje znanje iz oblasti elektrotehnike i računarstva, kao i da doprinese razvoju njihove profesionalne mreže. Svake godine se bira tema na koju se organizuju hakatoni u nekoliko evropskih gradova kao lokalne runde, te se pobednici sučeljavaju u jedinstvenoj finalnoj rundi. 

Ove godineEESTech Challenge finalnu rundu prvi  put organizuju studenti volonteri Iz Istek LK Beograda. Nakon održanih lokalnih rundi u 15 evropskih gradova, pobednici lokalnih rundi će imati priliku da se međusobno takmiče u finalnoj rundi i da se istaknu kao najbolji među najboljima. Ovogodišnja tema je Cybersecurity, a događaj će trajati četiri dana, od 27. do 30. maja. 

Na danima projekta, pored samog takmičenja, učesnici će imati priliku da se međusobno upoznaju i druže, slušaju različita predavanja na temu bezbednosti na internetu i zaštite podataka, uče i razvijaju se, ali i da se upoznaju sa Beogradom. 

Zbog trenutne situacije koja vlada u svetu, projekat će se po prvi put održati onlajn. Organizatori sa ponosom ističu da će se u sklopu EESTech Challenge finalne runda održati i događaj pod nazivom EC++ Opportunity days, 22. i 23. maja. Na ovom događaju će predstavnici različitih kompanija iz oblasti IT-a i računarstva širom Evrope doći da se predstave zainteresovanim studentima, omoguće im direktan razgovor sa njihovim predstavnicima, ali i organizuju različite radionice i panel diskusiju. EC++ opportunity days će biti otvoren za sve ćlanove Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – Istek, širom kontinenta.Takođe, posetioci ovog događaja moći će da svoj rezime i CV prilože kompanijama i tako steknu priliku da dobiju praksu ili zaposlenje. 

Istek LK Beograd je osnovan 2000. godine, i trenutno broji preko 250 

aktivnih članova, studeneta Elektrotehnickog fakulteta. Za dvadeset godina postojanja, uspešno je organizovano više od 100 lokalnih i internacionalnih događaja, a preko 800 studenata Elektrotehničkog fakulteta 

Univerziteta u Beogradu imalo je priliku da poseti mnogobrojne 

događaje širom Evrope. Ove godine, Istek LK Beograd, od svih lokalnih komiteta, ima tu čast da organizuje EESTech Challenge finalnu rundu. 

Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *