fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Festival mentalnog zdravlja od 10. oktobra

Siguran prostor za mentalno i seksualno zdravlje povod za ovogodišnji, šesti po redu, Festival mentalnog zdravlja
8. October 2021.

Povodom Svetskog dana mentalnog zdravlja koji se obeležava 10. oktobra, Institut za javno zdravlje Vojvodine, u saradnji sa brojnim ustanovama i organizacijama tribinom „Gradimo siguran prostor za mentalno i seksualno zdravlje” otvara 6. Festival mentalnog zdravlja.

Tokom tribine pokušaće da odgovore na pitanja kakve su posledice seksualnog zlostavljanja i šta sve doprinosi tome da osoba koja je doživela takvo iskustvo ne prijavljuje ili ne govori drugima o njemu. Kakvu odgovornost u tome imaju stručnjaci u oblasti očuvanja i unapređenja mentalnog zdravlja, kakvu mediji, a kakvu profesionalci u oblasti prava? Postoje li prakse u različitim društvenim sistemima koje su dobre i treba ih nastaviti? Koje prakse se mogu unaprediti? Razgovaraće se o tome na koji način kao stručnjaci, pojedinci ali i društvo u celini, možemo da doprinesemo izgradnji sigurnijeg prostora za mentalno i seksualno zdravlje.

Učesnice tribine su:
-Dr Tanja Ignjatović, psihološkinja; Autonomni ženski centar
-Nataša Nikolić, sudinica; Viši sud u Novom Sadu
-Prof dr. Ljiljana Mladenović Segedi, ginekološkinja; Klinički centar Vojvodine, Klinika za ginekologiju i akušerstvo
-Tamara Srijemac, novinarka i autorka emisije „Žena u kutiji“

Moderatorka tribine je Doc. dr Snežana Ukropina, članica programskog odbora Festivala mentalnog zdravlja i načelnica Centra za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

Tribina će biti u 17 časova u Omladinskom centaru OPENS (Bulevar Despota Stefana 5 – Kineska četvrt).

Organizatori: Programski odbor Festivala mentalnog zdravlja i Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Festival je podržala Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada. „Gradimo siguran prostor za mentalno i seksualno zdravlje“ slogan je ovogodišnjeg Festivala mentalnog zdravlja, kojim Institut za javno zdravlje Vojvodine, u saradnji sa brojnim ustanovama i organizacijama obeležava 10. oktobar, Svetski dan mentalnog zdravlja. Kampanja ima za cilj da podigne svest o uticaju seksualnog
zdravlja na mentalno zdravlje, kao i da ukaže da u izgradnji sigurnog i prihvatajućeg prostora.

Naslovna fotografija: Facebook profil Festival mentalnog zdravlja

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *