fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Filmski karavan Slobodne zone Junior tokom vikenda u Pančevu

Biće prikazano nekoliko kratkometražnih dokumentarnih ostvarenja mladih autora
26. July 2022.

Tokom predstojećeg vikenda, u periodu od 29. do 31. jula sa početkom od 21h u Galeriji kafe Pančevo, u okviru Filmskog karavana Slobodne zone Junior, biće organizovane projekcije kratkometražnih dokumentarnih filmova koji su nastali kao rezultat Kampa angažovanog filma za mlade Naše razlike su naša snaga.

Prve večeri festivala biće prikazana ostvarenja Oktobar (r. Vanja Čečen), Priče iz života tri žene (r. Tamara Zelenak), Šljokica u slepom crevu (r. Irena Antin), Ispod kruške, kruška (r. Nebojša Resanović). U subotu su na repertoaru Čiji? Čija? Čije? (r. Jana Toman), Epitaf zaboravljenima (r. Adem Tutić), Slučajevi (r. Milica Rauški) i Oprati pre korišćenja (r. Lena Trifunović). Poslednjeg dana festivala publika će imati priliku da pogleda dokumentarce Tišina (r. Katarina Jug), Na naš način (r. Marina Todić), Severni grad (r. Teodora Jovanović) i Oči u oči (r. Jelena Zrnić).

Nakon projekcija, uslediće Hrabri razgovori, odnosno razgovor mladih autora i autorki filmova sa moderatorkama koji su inspirisani temama koje filmovi pokreću, kao razgovori sa i publikom.

Filmski karavan Slobodne zone Junior tokom ovog leta u planu ima da poseti preko 40 mesta i gradova u Srbiji u kojima će prikazati ukupno 12 dokumentarnih filmova mladih reditelja i rediteljki koji su prethodno pohađali Kamp dokumentarnog filma Naše razlike su naša snaga u okviru istoimenog projekta.

Projekat Naše razlike = naša snaga  ima za cilj da izgradi kapacitete za prihvatanje kulturnog diverziteta i uspostavljanje interkulturnog dijaloga kod mladih ljudi različitog porekla, kulture i vere, kroz proces neformalnog učenja, interakciju i stvaranje. Sprovodi ga Fond B92 kroz program Slobodna zona Junior uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru programa Podrška civilnom društvu Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, a sufinansiran je od Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Ambasade SAD-a u Beogradu.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *