fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

FIST17 pod sloganom Fobofobija – Strah od straha

Festival Internacionalnog Studentskog Teatra biće održan od 7. do 16. maja
4. May 2022.

Pod sloganom FOBOFOBIJA – STRAH OD STRAHA biće održano 17. po redu izdanje Festivala Internacionalnog Studentskog Teatra (FIST) koji tradicionalno svake godine organizuju studenti i studentkinje Katedre za menadžment i produkciju pozorišta radija i kulture sa Fakulteta dramskih umetnosti.

Ove godine, prepoznaju da strah može da bude i kreativno žarište – pokretač ideja, nove borbe, pa tako i novih pozorišnih formata, zato se od 7. do 16. maja, prvi put od osnivanja, FIST organizuje na prostoru Beograda, Pirota, Novog Pazara i Zrenjanina i to u skladu sa konceptom zelene tranformacije, ali u do sada neviđenom formatu karavana.

U glavnom programu učestvovaće šest predstava iz Rumunije, Bugarske, Slovenije, Severne Makedonije, Češke, sa novosadske Akademije umetnosti kao i FIST produkcija. Prateći program baviće se interaktivnom izložbom, ekološkim radionicama, tribinama o učešću mladih u kulturi, radionicama o pozorišnim procesima, a publika će imati priliku da se suoče sa svojim fobijama na našoj tabli straha koja će biti postavljena u svakom gradu.

FIST17 biće otvoren predstavom „Tamo gde pevaju”, reditelja Đorđa Nešovića, a po tekstu Filipa Grujića. Predstava će nakon ceremonije otvaranja biti realizovana u filmskom studiju DownTown, Viline vode bb, sa početkom u 19.30h.

Sve informacije o festivalu mogu se pronaći na FIST mobilnoj aplikaciji dostupnoj na IOS platformama App store i Google play, prvoj studentskoj festivalskoj aplikaciji, kao i na zvanicnom vebsajtu festivala, Instagram, Facebook i YouTube platformama.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *