fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Gde su bili šta su radili – Street art Jane Danilović u KC REX

U okviru programa „Gde su bili šta su radili”, održaće se razgovor sa street-art umetnicom Janom Danilović
21. August 2019.

U petak 29. avgusta od 18:30 u Kulturnom centru REX, u okviru programa Gde su bili šta su radili, održaće se razgovor sa street-art umetnicom Janom Danilović, a povodom njenog angažmana na oslikavanju panela na jugu Francuske.

Tokom proleća ove godine, Jana Danilović je bila gost programa Le MUR u San Rafaelu u Francuskoj. Jana će nam predstaviti svoja iskustva sa ovog programa, kao i koncept istog, koji je iniciran od strane Asocijacije Le MUR koja je osnovana 2003. godine od strane umetnika Žana Faušera, a sa ciljem promovisanja savremene i urbane umetnosti. U nekoliko gradova Francuske, asocijacija Le MUR obezbedila je zidne površine i panele koje ustupa umetnicima, čiji se radovi svakog drugog meseca zamenjuju novim intervencijama.

Nakon Francuske, Jana je učestvovala u oslikavanju zidnih površina u Zagrebu i Opuzenu u sklopu projekta Art Park Zagreb i festivala Art Festival Zen Opuzen, o kojima će takodje biti reči.

Uoči drugog izdanja Festivala umetnosti na ulici Festival Rekonstrukcija 2019 II Ajmo napolje! sa Janom koja je jedna od osnivačica festivala razgovaraćemo i o uticaju ulične umetnosti na svakodnevni život, te potencijalu koji ona kao metod komunikacije u javnom prostoru ima.

Jana Danilović (1989) se bavi istraživanjima u oblasti slike u javnom prostoru iz nekoliko pozicija: stvaraoca, organizatorke događaja vezanih za uličnu umetnost i pozicije teoretičarke. Fokus njene umetničke produkcije je na muralu, ali uključuje i izlagačku praksu. Njeni murali i ulične intervencije nalaze se u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Nemačkoj, Grčkoj i Francuskoj. Doktorirala 2018. godine na FPU, odbranivši umetničko-istraživački projekat “Grad i slika – značaj i funkcija slikarskih intervencija u javnom prostoru”.

Program KC Rex Gde su bili šta su radili tokom poslednjih 17 godina predstavlja stručnoj i široj publici iskustva umetnika i umetnica, aktivistkinja i aktivista, naučnih i kulturnih radnica i radnika koji različitim profesionalnim povodima gostuju, rade i sarađuju u inostranstvu.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *