fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Gostovanje iranske filmske autorke Tare Najd Ahmadi u DKSG

Filmovi će biti prikazivani u Maloj sali Doma kulture „Studentski grad", u sredu, 29. juna od 20 časova
29. June 2022.

Gošća rezidencijalnog programa AKK, biće iranska filmska autorka i umetnica, Tara Nažd Ahmadi, sa trenutnim boravištem u Beču. Tara je odbranila doktorsku disertaciju u toku 2019, na studijama iz oblasti vizuelnih umetnosti i kulturologije na Univerzitetu u Ročesteru, država Njujork u SAD-u. Njeni nedavni radovi su fokusirani na kreiranje panorame neispričanih, marginalizovanih priča koje se mogu sakupiti kroz nezvanične usmene istorije. U tom prostoru je interesuju različiti načini na koje se misleći karakteri kao subjekti otpora kreću protiv svog vremena i suočavaju se neshvatljivim pre(dra)sudama.

Pored autorskih filmskih nefikcijskih radova, Tara se bavi i edukacijom u oblasti digitalne fotografije i realizaciji filmova na 16mm filmskim trakama, kao i kustoskim radom u oblasti promocije  filma i videa. Njeni radovi se nalaze u arhivu Slovenačke kinoteke.

Merenje nivoa otpora: kratki filmovi Tare Nažd Ahmadi

An Art Historian’s Recipe, 2022, 7 min, Austrija
A Week with Azar, 2018, 11 min, Iran/Slovenija/SAD/ Austrija
Productive Frustration, 2016,13 min, Iran /SAD
Three Minutes of Headless Life, 2015, 3 min, Iran /SAD
The Drowning Friend, 2014,1 min, SAD
Measuring the Level of Resistance, 2012, 5 min, Iran /SAD

Nakon programa filmova, biće upriličen razgovor sa autorkom.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *