fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Green Art Inkubator počinje sa svojim aktivnostima

Green Art Inkubator ukazuje na mogućnost eko-zaokreta institucija i organizacija u polju kulture i umetnosti, kao moćnih prostora za promišljanje klimatske krize
11. October 2021.

Projekat Green Art Inkubator započinje sa svojim aktivnostima. Green Art Inkubator je platforma usmerena na podršku i osnaživanje organizacija i inicijativa u pravcu zelene transformacije u polju kulture i umetnosti, u kontekstu klimatskih promena. Projekat ima za cilj afirmaciju aktivnijeg uključivanja sektora kulture u ove procese, umrežavanjem različitih aktera na sceni kroz aktivnosti inkubatora.

Green Art Inkubator je orijentisan ka ciljevima koji uključuju  promovisanje „zelenih politika” u javnom kulturnom kontekstu, stvaranju zelene inicijative kao agenta promena u sektoru; iniciranje većeg učešća stručne javnosti u ekološkom dijalogu i podsticanje participacije šire javnosti u sadržajima koji se bave ovom temom.

Značajan aspekt projekta predstavlja uspostavljanje digitalne platforme greenartincubator.org čija je uloga usmerena na osnaživanje institucija i organizacija koje sprovode aktivnosti u navedenoj oblasti sa ciljem uvećanja vidljivosti postojećih i budućih praksi. Digitalna platforma obuhvataće sekciju vesti, repozitorijum dostupnih publikacija na temu primene zelene tranzicije u kulturi, kao i otvoreni segment za članove inkubatora koji će biti deo programa projekta kroz različite faze i aktivnosti.

Green Art Inkubator je inicijativa eksperata i profesionalaca u interdisciplinarnom polju, koje u centar promišljanja smešta uspostavljanje odnosa umetnosti prema aktuelnoj klimatskoj krizi, nosilac projekta je Radna Organizacija, a partneri su Fakultet dramskih umetnosti, Fizički fakultet, SECN – Tehnički fakultet u Novom Sadu,  Samrt kolektiv, Seecult. Projekat je podržala Fondacija za otvoreno društvo.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *