fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Izložba Dnevnik o mami Stefana i Boška Đorđevića u Artget-u

Priča o Negrici Neci Đorđević, ispričana fotografijama njenih sinova, Stefana i Boška.
17. February 2020.

Izložba ,,Dnevnik o mami” Stefana Đorđevića i Boška Đorđevića biće svečano otvorena u četvrtak 20. februara u 19h u galeriji Artget, Kulturni centar Beograda i trajaće do 26. marta.

Dnevnik o mami je priča o Negrici Neci Đorđević, ispričana fotografijama njenih sinova, Stefana i Boška.

Godine 2017. Neci je po drugi put ustanovljen kancer, od kojeg se samostalno izlečila petanest godina ranije, koristeći alternativne metode lečenja. Ostaje pri odluci da se leči sama, i seli se u  mali dom na jezeru u potrazi za isceljenjem.

Ovo je priča o svakodnevnoj borbi i poslednjim trenucima. O ljubavi i želji za životom.

Biti prisutan, biti tu.
Negrica Neca Đorđević rođena je 28.12.1962. u Šljivoviku, malom selu u južnoj Srbiji. Detinjstvo provodi u staroj porodičnoj kući, zajedno sa devetoro članova domaćinstva. Nakon osnovne škole, seli se za Bor gde završava srednju školu, i gde, nakon napuštanja studija u Kragujevcu, provodi ostatak svog radnog i životnog veka. Vanredno upisuje višu školu, radi kao kafe-kuvarica, knjigovođa, radnica u ćevabdžinici, a potom kao nastavnik informatike. U Boru se zaljubljuje u Jovicu, ljubav svog života. Dobijaju dva sina. Godine 2002. je prvi put obolela od karcinoma grlića materice. Odlučuje da se leči samostalno, alternativnim metodama. Uspeva da se izleči. Petnaest godina kasnije, kancer se vraća. Ostaje pri odluci da se leči sama.

Stefan Đorđević je rođen 1987. godine u Boru. Nakon što se zbog studija seli u Beograd, njegovo dotadašnje glavno interesovanje, skejtbording, biva zamenjeno filmom i fotografijom. Završio je osnovne i master studije Kamere na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, i trenutno radi kao nezavisni reditelj i snimatelj na filmu i ostalim medijima. Režirao je kratki igrani film Poslednja slika o ocu, koji je nagrađivan na mnogim filmskim festivalima: Lokarno, Sarajevo, Zagreb, Beograd… Član je internacionalne asocijacije dokumentarnih fotografa, Zero Photos.

Boško Đorđević je rođen 1988. godine u Boru, gde je završio osnovno i srednje obrazovanje. Diplomirao je na Katedri za engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nišu, i na Katedri kamere Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Bavi se fotografijom i filmom.

Izložbu su podržali: Kulturni centar Beograda, Epson, Taffline i Milan Živković.

Radno vreme Galerije Artget: ponedeljak – subota od 12:00 do 20:00; nedeljom Galerija ne radi

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *