fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Izložba Expired Candy Tamare Tasić Brusnice u Paleti

Izložba će biti otvorena u četvrtak 25. maja, od 19 časova
23. May 2023.

Prva samostalna izložba multidisciplinarne beogradske umetnice Tamare Tasić (Brusnica) pod nazivom „Expired Candy” biće otvorena u četvrtak, 25. maja u Paleta prostoru (Save Vukovića 4, Novi Sad) s početkom u 19 časova. Izložba će biti prodajnog karaktera.

„Ova izložba je, na neki način, moje pozdravljanje sa svim dosadašnjim radovima koji su obeležili moj stil. Tu će biti svi ključni radovi kojima sam obradila bitne tačke svog odrastanja i ovom izložbom zatvaram krug. Zato se ona i zove Expired Candy, osećam da sam prerasla svoje stare kolaže i da je konačno došao red da se rastanemo i da svako pođe svojim putem – oni u nečiji dom, a ja u dalje istraživanje novih pristupa kolažu i samorefleksiji nedavno proživljenih iskustava,” objašnjava autorka izložbe.

Tamara Tasić je multidisciplinarna umetnica iz Beograda koja kroz kolaže, animacije i filmove vizualizuje svoje priče iz dnevnika. Diplomirala je Digitalne umetnosti na Fakultetu za medije i komunikacije. Kroz svoju šarenoliku (i nikad dosadnu) praksu, razvila je prepoznatljiv vizuelni stil jarkih boja i razigranog ritma koji spaja pod jednim imenom „Brusnica”.

„Brusnica” su sve one stranice iz dnevnika koje ne želite da iko vidi, sklopljeni u šarene kolaže. Iskrena, ranjiva i hrabra samorefleksija kroz slike, reči i boje. Mali podsetnici ili savremene ikone. „Brusnica” zabada u srž svojih muka sa izgovorom – Što lokalnije, to univerzalnije.

Kroz svoje kolaže, Tamara hrabro iznosi svakodnevne probleme, osećanja, stavove sa kojima se drugi poistovećuju. Pored toga, bavi se i organizovanjem kreativnih radionica i nezavisnih filmskih događaja u Srbiji i Hrvatskoj. Kad ne gubi vid ispred ekrana, voli da provodi vreme u šumama, na planinama, po brdašcima, livadama, kraj mora, jezera, potočića, ili samo da šeta po kraju.

„Svi kolaži na izložbi biće uramljeni u komplementarne ramove jarkih boja, tako da je svaki rad statement piece za sebe. Pored uramljenih originala, po prvi put će biti prikazani odabrani printovi bez rama, koji će moći da se listaju poput ploča narednih mesec dana u Paleta prostoru,” kaže Tamara i dodaje da za otvaranje priprema i tajni interaktivni deo izložbe, koji će posetiocima omogućiti da doslovno uđu u njene kolaže.

O Paleta prostoru

Paleta je novi multifunkcionalni prostor u Novom Sadu namenjen za kreativno izražavanje, primarno na polju hrane, pića i umetnosti. Iza Palete stoji blogerka GourmAna. Ona piše o hrani, razvija recepte i pravi gurmanske reportaže sa svojih putovanja. Kao event-based prostor, Paleta je do sada bila domaćin food&drinks događaja (Open Sundays, Panonian nights), radionice keramike (Jefimija ceramics) i grupne izložbe lokalnih umetnika.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *