fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Izložba Marka Reeboskica od 10. marta u Kuli

My Home Is An Afterthought naziv je izložbe mladog umetnika koja će biti otvorena 10. marta u 20 časova
7. March 2022.

U prostoru novootvorene galerije Kula u Cetinjskoj 15 u četvrtak 10. marta u 20 časova biće otvorena pop-up izložbu My Home Is An Afterthought umetnika Marka Reeboskica.

Šta se dešava kada kuća prestane da bude samo fizički ambijent sa zidovima i krovom u kojem smo sigurni, i postane osećaj, stanje, ljudi ili okruženje? Može li onda kuća da bude bilo gde? Marko Reeboskic svojim radovima propituje odnos čoveka kao stranca u jednoj zajednici.

Batik je drevna indonežanska tradicija izrade ručno bojenih tkanina od pamuka i svile uz pomoć voska. Ovu tehniku umetnik usvaja na ličan i savremen način. Stvara apstraktnu formu kroz meditativno ponavljanje obrazaca i sopstvenu igru bojama.

Marko Reeboskic rođen je 1994. godine u Beogradu. Pohađao je master studije na Arhitektonoskom fakultetu u Beogradu, a usavršavao se na Vijetnamskom Nacionalnom Univerzitetu u Hanoju na odseku za dizajn enterijera, kao i u Indoneziji na Institutu umetnosti u Yogiakarti. Nakon studija svoju umetničku praksu fokusira ka istraživanju različitih metoda vizuelnog izražavanja. Kroz upotrebu geometrijske forme Marko pretvara svakodnevna iskustva i mesta u jednostvanu apstrakciju naslikanu na tkanini ili prikazanu na platnu.

Izložba je otvorena do 17. marta.

Radno vreme galerije je od 18 do 22h.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *