fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Izložba master radova studenata Arhitektonskog fakulteta

Arhitektonski identiteti: Suši akademija naziv je izložbe koja će biti otvorena 15. marta od 18 časova u Kući Kralja Petra I
15. March 2022.

Izložba pod nazivom Arhitektonski identiteti: Suši akademija studenata Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu predstavlja rezultat međunarodne saradnje između Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Ambasade Japana u Republici Srbiji i Fakulteta za nauku i tehnologiju Univerziteta Keio, Tokio, Japan.

Radovi i publikacija za cilj imaju istraživanje odnosa arhitektura-identitet, kao i njihovo predstavljanje u savremenom kontekstu. Izložba je povezana sa proslavom 140 godina prijateljskih odnosa Srbije i Japana.

Studentski radovi i makete koji će biti izloženi (21 studentski rad) bave se različitim temama i interpretacijama japanske kulture, na više lokacija u Beogradu. Neki od njih uključuju kulturni centar i restoran u donjem gradu beogradske tvrđave, bave se prenamenom celog gradskog bloka u donjem Dorćolu, plutajućom strukturom (fabrikom vasabija) na ušću Save u Dunav, aktivacijom podzemnih laguma na Kosančićevom vencu, uvođenjem strukture pirinčanih polja na Adi Ciganliji, itd.

Pored izloženih radova, posetioci će moći da se upoznaju i sa procesom uspostavljanja prijateljskih odnosa između Srbije i Japana i diplomatskom prepiskom kralja Milana I Obrenovića i japanskog cara Meiđija, započetu 1882. godine nakon sticanja nezavisnosti Srbije na Berlinskom kongresu 1878. godine.

Uz izložbu radova posetiocima će biće dostupan i trojezični katalog (na srpskom, engleskom i japanskom) sa recenzijama koje su sastavili NJ.E. g. Takahiko Kacumata, Ambasador Japana u Republici Srbiji i doc. dr Satoši Sano, Fakultet nauke i tehnologije, Keio Univerzitet, Tokio, Japan.Kustosi: prof. dr Dragana Vasiljević Tomić, vanredni profesor i dr Ivan Filipović, asistent sa doktoratom, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu.

Izložba će biti otvorena do 22. marta.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *