fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Izložba Prostor Odraza u KC Gradu

Izložba umetnice Danijele Matović biće otvorena u ponedeljak 21. septembra
18. September 2020.

Izložba „Prostor Odraza” umetnice Danijele Matović biće otvorena u ponedeljak, 21. septembra od 17 do 22h u Gradskoj galeriji KC Grad.

Prostor Odraza interaktivna je instalacija koja tokom trajanja izložbe pretvara Gradsku galeriju u efemernu scenu u kojoj posetilac prestaje da biva pasivni posmatrač i postaje inkorporiran u konceptualni sadržaj umetničkog rada.

Autorka provocira reakciju pojedinca na svoje okruženje, dovodeći ga do suočavanja sa samim sobom sa ciljem da novonastalu atmosferu ispita i postavi u odnos sa kontekstom u kom se rad izlaže. Uslovljen dramaturgijom posetilac se suočava sa društvenim okolnostima koje su utkane u idejni koncept rada, a specifičan zvučni sadržaj deluju kao intimni monolog u javnom prostoru. Instalacija je do sada bila izložena u otvorenom prostoru čime je preispitivanje bilo smešteno u drugačiji kontekst, a premeštanje u zatvorenu celinu dobija novu perspektivu dostpunosti pojedinca.

Ljudska izloženost različitim uticajima u prostornoj organizaciji biva svedena na ograničeni prostor koji je fokusiran na samospoznaju, a takva uobrazilja predstavlja proces prihvatanja sebe i sveta oko. Izmeštanjem publike iz uobičajenog sagledavanja rada propituje se granica stvaralačke etike, postavljajući pitanje kada smo svesni uloge koju sa sobom nosimo, a kada ona prestaje i postaje iluzija?

Izložba će biti otvorena do 4. oktobra, svakodnevno od 16h do 21h.

Link ka zvaničnom eventu: https://www.facebook.com/events/686357878618305/

Tagovi: izložba | kc grad
Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *