fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Izložba Siniše Janjića – Under the thick skin

Siniša Janjić se osvrće na život u urbanoj gradskoj sredini i iskustva koja takav život sa sobom donosi
10. April 2024.

Izložba Siniše Janjića Re „UNDER THE THICK SKIN” otvara se u galeriji Kula u Cetinjskoj 15 u sredu 17. aprila u 19h i govori o onom intuitvnom, unutrašnjem osećaju koji najčešće zadržavamo za sebe i koji vremenom dovodi do akumuliranja emocija. Siniša Janjić se osvrće na život u urbanoj gradskoj sredini i iskustva koja takav život sa sobom donosi. Izložba je otvorena do 7. maja.

Burnout i prezasićenje sastavni su deo života u prebrzoj sredini u kojoj je odmor nezamisliv. Na velikim formatima Janjić predstavlja figure bez lica, pola i godina u svakodnevnim situacijama, ali i pejzaže i fenomene poput pogleda na grad, razgovora, ličnih i unutrašnjih borbi, životinja i vozila. Roze boju koja dominira ovom novom serijom radova umetnik koristi kao neku vrstu filtera za ulepšavanje, ne da bi delu oduzeo ozbiljnost i zamaskirao poruku, već da bi posmatrča stimulisao da zaroni dublje u analizu i zapita se šta se krije iza privlačne i estetične roze boje. Tehnikom grebanja i guljenja boje sa određenih delova platna umetnik asocira na terapeutski čin stvaranja i suočavanja sa duboko zakopanim emocijama. Izuzetno veliki formati nam vizuelno omogućavaju da se osetimo kao da smo u zasebnom univerzumu dok ih posmatramo, okruženi brojnim senzacijama, bojama i pokretima.

Siniša Janjić Re rođen je u Vranju 1988. godine. Slikarstvom se bavi od 2013. godine. Slika špaklom i ponekad četkicom. Izražava se kroz slikanje, ilustrovanje i muziku. Voli da spoji primitivno i moderno. Iza sebe ima nekoliko samostalnih i grupnih izloži, kako domaćih, tako i internacionalnih.

Kustoskinja izložbe: Bojana Jovanović

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *