fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Izložba slika i fotografija u Ostavinskoj galeriji

Na izložbi će svoje radove izlagati Pavle Ćurčić, Igor Kantar i Matija Popović
8. February 2022.

Studenti master i zagršne godine studija Fakulteta primenjenih i likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu organizuju samostalnu izložbu koja će biti otvorena, u petak 11. februara u 19 časova, u Ostavinskoj galeriji.

Igor Kantar, Pavle Ćurčić i Matija Popović predstavljaju beogradskoj publici svoja najnovija ostvarenja. Ova dela karakteriše izgrađen umetnički pristup, tehnika, originalan i autentičan izbor motiva.

Matija Popović izlaže crno – bele fotografije inspirisane rodoljobivim temama, tradcijom i kulturom srpskog naroda. Igor Kantar prikazaće slike velikog formata u tehnici akrilik na platnu intenzivnog kolorita u kojima dominiraju nadrealni motivi. Pavle Ćurčić predstavlja slike velikog formata, takođe u tehnici akrila na platnu. Pavle se opredelio za figuralne kompozicije u eksterijeru svedenog kolorita.

Igor Kantar rođen je 1998. godine u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti, odsek zidno slikarstvo u klasi profesora Nikole Bozovića 2021. godine. Tokom studija učestvovao je na različitim projektima muralnog slikarstva. Izlagao je na više grupnih izložbi. Živi i radi u Beogradu.

Matija Popović rođen je 1999. godine u Raški. Trenutno je student završne godine osnovnih akademskih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Uz fotografiju bavi se crtanjem, dizajnom i slikarstvom. Još u osnovnoj školi dobio je nagradu na konkursu Narodnog muzeja u Beogradu na temu stvaralaštva Katarine Ivanović, prve srpske slikarke. Osvojio je drugo mesto na foto konkursu ,,Poseti Studenicu“ 2018. godine. Učestvovao je na grupnoj izložbi ,,ULUS Mladi’’, na izložbi ,,Moda u gradu’’ i na više grupnih izložbi u organizaciji FPU.

Pavle Ćurčić rođen je 1998. godine u Beogradu. Upisije Fakultet likovnih umetnosti na smeru slikarstvo 2017. godine. Dobitnik je nekoliko konkursa 2018. godine kada dobija drugu nagradu za plakat na temu cirkularna ekonomija. Osvaja prvo mesto za plakat na temu očuvanje prirode i gubitak biodiverziteta 2019. godine. Izlagao je na nekoliko grupnih izložbi.

Izložba će biti otvorena do 17. februara.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *