fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Jubilarni 20. Festival studentskog filma od 21. do 25. decembra u Jugoslovenskoj kinoteci

Tokom pet dana festivala, u okviru glavnog takmičarskog programa biće prikazano više od 60 filmova budućih filmskih profesionalaca iz čitavog sveta
20. December 2022.

Pod temom „Tranzicija’’, od 21. do 25. decembra biće održan dvadeseti Festival studentskog filma, tradicionalno u Jugoslovenskoj kinoteci na adresi Uzun Mirkova 1. Organizatori ovogodišnjeg, jubilarnog izdanja festivala pripremili su bogat glavni i prateći, predfestivalski program u kome će publika moći da uživa potpuno besplatno.

Tokom pet dana festivala, u okviru glavnog takmičarskog programa biće prikazano više od 60 filmova budućih filmskih profesionalaca iz čitavog sveta. Krovna tema festivala najavljuje mnoge novine, a jedna od njih je i uvođenje nove kategorije na festivalu- eksperimentalni film.

Kako bi podstakli i afirmisali mlade filmske stvaraoce koji se nalaze iza kamere, organizatori su odlučili da ove godine, pored nagrada za najbolji igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni film, dodele i nagrade za najbolji zvuk, kameru i montažu. Publika će takođe biti u ulozi žirija i biraće svog favorita.

Prateći program festivala čini multimedijalna izložba „Tranzicija’’, koja će biti postavljena u galeriji Kula u Cetinjskoj ulici i biće otvorena i dostupna za javnost od 16. do 22. decembra. Na izložbi su prikazani radovi kako studenata, tako i samostalnih umetnika, ali i grupni rad angažovanih mladih ljudi sa smetnjama u razvoju nastao u sklopu radnog centra Zvuci Srca, odnosno Humanitarne organizacije Dečije srce, sa ciljem podsticanja kulturno umetničkih institucija na inkluziju.

Takođe, 17. decembra na Fakultetu dramskih umetnosti održana je revija filmskih kostima pod nazivom ,,Kroj filma, mogućnost platna” nastala u saradnji sa studentima i studentkinjama Fakulteta primenjenih umetnosti, koja za cilj ima da prikaže tranziciju filmskih kostima kroz vreme.

Festival se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Fakulteta dramskih umetnosti i Jugoslovenske kinoteke.

Više informacija o festivalu dostupno je putem Instagram i Facebook platformama.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *