fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Koncert benda On Tour u okviru 7. IndieBelgrade festivala

Koncert benda On Tour donosi jedinstveni melanž alt-kantrija, folk roka i akustičnog zvuka
17. November 2021.

Poseban i važan segment ovogodišnjeg, 7. Festivala nezavisnog američkog filma „IndieBelgrade“, biće muzika, koja ima veze sa filmom ili sa „amerikana” muzičkim pravcem. Prvog dana programa, u petak 19. novembra, koncert će održati grupa On Tour, koja donosi jedinstveni melanž alt-kantrija, folk roka i akustičnog zvuka. Nastup će se održati u sali Amerikana, sa početkom u 21.00h.

Pre punih deset godina, On Tour je nastao spontano, kao rezultat popodnevne kafe i kolača i ponoćnih projekcija spaghetti vesterna, a potom započeo svoje putovanje prašnjavim putevima i uskim kanjonima, s vremena na vreme pokušavajući da predahne u ozloglašenim gostionicama i salonima. Slušajući njihovu muziku, lako ih je zamisliti kako tiho sviraju u zadimljenom, skrivenom ćošku, ili kako se, u nekom čuknutom kabrioletu, voze auto-putem od grada do grada, od jedne ploče do druge. Tamo, gde iskrenost pobeđuje virtuoznost, počinje njihov put.

Ivana (Intruder, Ika), Vladimir (Ventolin, Glib) i Marko (The Mothership Orchestra), beogradski trio pod imenom On Tour, jedni su od vodećih predstavnika domaće amerikana scene. Njihovi tekstovi, koji govore o slomljenim srcima i nesvakidašnjim, a ipak tako poznatim sudbinama, čine ovaj bend prekaljenim folk-rok mudracem, a harmonizovani vokali, međuigra akustične gitare i mandoline, uz tri usne harmonike, na trenutke zazvuče kao big band sa punom duvačkom sekcijom.

Bend je objavio tri albuma On Tour, Folkrock, Don’t It Make You Want To Go Home, i odsvirao je bezbroj koncerata u regionu i inostranstvu, solo ili u okviru festivala.

Kompletna diskografija grupe On Tour je na bandcampu.

Ovogodišnji, sedmi po redu, Festival nezavisnog američkog filma „IndieBelgrade“ donosi izvesne promene i nov, bogatiji programski koncept. Pored predstavljanja uobičajeno atraktivnog i uvek svežeg pogleda na savremnu severnoameričku nezavisnu filmsku scenu, Dom omladine Beograda, kao organizator festivala, počinje sa razvojem edukativnog, teorijsko-kritičkog i muzičkog programa, a sve u okvirima teme nezavisnog filma i nezavisne umetnosti uopšte. 

Kompletan program 7. IndieBelgrade festivala je objavljen OVDE.

Ulaznice za koncert su u prodaji na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda, po ceni od 700 RSD

Cena jedinstvene ulaznice za program festivala, koji obuhvata 5 filmskih projekcija i 2 koncerta, iznosi 1500 dinara. Cene pojedinačnih ulaznica su 250 RSD za filmske projekcije i 700 RSD za koncerte.

Naslovna fotografija: Uglješa Dapčević

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *