fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Koncert Michelle Gurevich u Domu omladine Beograda

Nastup će biti održan 22. aprila, u sali Amerikana, sa početkom u 21 čas
20. February 2023.

U subotu 22. aprila, u 21:00 čas, u sali Amerikana Doma omladine Beograda, koncert će održati zvezda alternativne šansone, Michelle Gurevich

Michelle Gurevich je globalna zvezda alternativne šansone, dobra poznanica publike u našoj zemlji, u kojoj je nastupala već tri puta, i svaki put sa velikim uspehom. Šesti album Michelle Gurevich, „Ecstasy in the Shadow of Ecstasy” donosi novu dozu njenih jedinstvenih pesama prigušene senzualnosti i tamnih osećanja. Opisujući dekadentne sudbine izgubljenih pojedinaca, koji lutaju ovim svetom bez šanse da nađu svoj put, ona se nameće kao poetski talenat kakvih je malo u pop muzici. Njene kompozicije su tragikomične, melodične i sentimentalne, a nastup istovremeno ozbiljan i duhovit. Radi se o potpuno originalnoj i posebnoj pojavi na svetskoj muzičkoj sceni, koja ima verne fanove od rodne Kanade preko Istočne Evrope do Turske.

Karijera Michelle Gurevich počela je pre petnaest godina, kada je debi album „Party Girl” – inače snimljen i produciran u njenoj spavaćoj sobi – čudnim putevima interneta osvojio publiku širom planete. Ova ćerka balerine iz Kirov teatra i inženjera iz Lenjingrada, odrastala je slušajući kolekciju sovjetskih i evropskih ploča svojih roditelja iz sedamdesetih. Spremala se za posao i na kraju radila u filmskoj industriji desetak godina, pre nego što je shvatila da joj je mnogo lakše da svoje „noir” priče kinematografskog ugođaja pretvori u dramatične i zanosne balade, nego holivudske blokbastere.

Na novoj turneji promoviše album koji je objavljen 2020, ali zbog pandemije nije nigde koncertno predstavljen. I to je, na neki način, simbol ovog smutnog vremena, koga fatalističke kompozicije Michelle Gurevich tako sjajno opisuju. Prepustimo se zato „ekstazi u senci ekstaze” u klupskom prostoru Amerikane, kao najboljoj gradskoj koncertnoj sali za ovakve osetljive, intimne nastupe, na kojima publika i muzičar postaju jedno.

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision Blagajni u DOB-u i onlajn, po ceni od 1500 RSD.

Naslovna fotografija: Michelle Geerardyn

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *