fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Koncert Pavana and more otvara Kontakt konferenciju

Branka Parlić i Nataša Penezić otvaraju muzički program Kontakt konferencije u Kolarčevoj zadužbini 24. marta
14. March 2022.

Najveći događaj profesionalaca muzičke industrije u regionu, Kontakt konferencija, održaće se u Beogradu od 24. do 26. marta 2022, u organizaciji producentske kuće „Kontakt konferencija“, promoterske kuće Odličan Hrčak i Centra beogradskih festivala – CEBEF, pod pokroviteljstvom grada Beograda.

Branka Parlić će zajedno sa Natašom Penezić nastupiti prve večeri #Kontakt2022 konferencije u okviru glavnog muzičkog programa.

Koncert: PAVANA AND MORE – muzika za solo i dva klavira biće održan u četvrtak, 24. marta, u Kolarčevoj zadužbini, sa početkom u 21h.

Na programu su dela za dva klavira i za klavir solo Stiva Martlanda, Gevina Brajersa, Meredit Monk, Dragoljuba Ilića Ilketa, Vilijama Dakvorta i Filipa Glasa.

Kontakt 2022 biće podeljen u tri programske celine: tribine i paneli, izložbe i radionice i muzički deo programa (koncerti).

Branka Parlić je 2020. godine dobila značajno priznanje Global Music Awards: Silver Medal Winner – Outstanding Achievement za ploču INITIÉS 2017! I to je samo jedna u nizu potvrda njenog višedecenijskog uspeha.

Diplomirala je klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi red. prof. Olge Mihailović. Usavršavala se u klasi profesora Pjera Sankana (Pierre Sancan) na Letnjoj muzičkoj akademiji u Nici/ Francuska. Posvećeno se bavi stvaralaštvom francuskog kompozitora Erika Satija, kao i Novom Muzikom 20. i 21. veka.

Učestvovala je na brojnim evropskim i regionalnim festivalima. Njeni snimci i video klipovi emituju se na Radio i TV stanicama u regionu, kao i na britanskim TV kanalima Classic FM i C Music TV. Dobitnica je nagrade Global Music Awards za 2020. godinu. Dosadašnja izdanja: LP Inities (1988), CD Inities 88 – Inities 99, CD Metamorphosis (2006), LP Satie & Beyond (2013), Dupli LP Inities 2017 (2017)

Kao aktivna pijanistkinja, organizatorka koncerata, pedagoškinja i predavačica, već dugi niz godina, se bavi afirmacijom i promocijom Nove Muzike. Član je Ansambla za Drugu Novu Muziku od osnivanja 1977. Od 2006. godine deluje kao umetnička direktorka koncertnog serijala Nove Uši za Novu Muziku posvećenog Novoj Muzici.

Nataša Penezić (1984) je rođena u Novom Sadu. Nakon osnovnih i master studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Svetlane Bogino, završava master studije na Кraljevskom koledžu za muziku u Stokholmu, u klasi prof. Stafana Šeje. Doktorski umetnički projekat pod nazivom Tumačenje novih izražajnih sredstava u izabranim klavirskim delima Pjera Buleza, Lučana Berija i Frederika Rževskog brani 2018. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom prof. dr Dubravke Jovičić. Od 2014-2019. zaposlena je na AUNS, a od 2019. na FMU, kao docentkinja za užu umetničku oblast Klavir – uporedni predmeti.

Učestvovala je na brojnim festivalima uključujući Кlangspuren Festival, IMPULS Graz, Ghent Festival, Ars Musica Brussels, Aarhus Festival, Kassel Minimal Music Festival, Euro Arts Music Festival, European Clarinet Festival Ghent, Citta di Chioggia, Musica in Laguna, Aurora Festival, NIMUS, Međunarodne tribine kompozitora u Beogradu i Osijeku, BUNT, Ring Ring festival i Filmski festival na Paliću. Кao počasna gošća debitovala je 2000. godine u Moskvi sa Orkestrom КREDO i dirigentom Ninom Mitrikovskajom. Nastupala je sa simfonijskim orkestrom iz Кjođe, Ansamblom SINК centra iz Novog Sada, kao i Кamernim orkestrom Muzikon.

Posvećena je muzici 20. i 21. veka, i aktivno sarađuje sa kompozitorima, među kojima se izdvajaju Frederik Rževski, Sofija Gubajdulina i Jasmina Mitrušić. Od 2017. godine članica je Ansambla za drugu novu muziku.

Ulaznice za koncert ,,PAVANA AND MORE – muzika za solo i dva klavira” dostupne su putem tickets.rs prodajne mreže i na blagajni Zadužbine Ilije M. Kolarca po ceni od 800, 1.000 i 1.200 dinara.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *