fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Kratki igrani film Ivane Todorović osvojio nagradu u Los Anđelesu

Kratki igrani film Ivane Todorović osvojio nagradu na 15. Festivalu filmova jugoistočne Evrope u Los Anđelesu
6. July 2020.

Kratki igrani film  Kada sam kod Kuće” rediteljke Ivane Todorović osvojio je Specijalno Priznanje (Honorable Mention) na 15. Festivalu filmova jugoistočne Evrope (SEE Film Festival) u Los Anđelesu.

Film prati mladu ženu, koja se nakon nekoliko godina vraća kući iz insotranstva kako bi se suočila sa seksualnom  traumom iz svoje prošlosti. Tihi svedoci njene traume i dalje žive sa starim lažima. Da li su dovoljno hrabri za istinu? 
Zgusnutu dramu u ovom filmu nose glumci: Milica Stefanović, Dragana Varagić, Radoje Čupić, Sara Dinić. Scenario je pisala Melina Pota. Direktorka fotografije je Milica Drakulić, montažerka Tamara Kostić, dizajner zvuka Milan Mihajlović, scenografkinja Emilija Orlić, a kostimografkinja Milica Radovanović. Pomoćnik reditelja je Duško Stanivuk, a producentkinja Tijana Drakulić. Film je nastao u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i kuće Blok Film, uz podršku FCS-a. Film je urađen kao master-rad na Fakultetu dramskih umetnosti.

Kadar iz filma Kada sam kod Kuće”

„Kada sam kod Kuće”  je prikazan na Brooklyn Film Festivalu, osvojio je nagradu za najbolji kratki studentski film na Shorts to the Point festivalu u Rumuniji nagradu za najbolju montažu na Martovskom filmskom festivalu, i bio je prikazan u galeriji The New York Foundation for the Arts u Njujorku. 

Ivana Todorović je rediteljka kratkih socijalno-angažovanih dokumentarnih filmova, koje je pravila u Beogradu i Njujorku. Filmovi „Ja kada sam bila klinac, bila sam klinka“, „A Harlem Mother“, „Rapresent“ i „Svakodnevica romske dece iz bloka 71“ prikazani su na preko 100 internacionalnih filmskih festivala poput 63. Festivala u Berlinu, Berlinale Shorts; IFF Rotterdam, The Traverse City Film Festival (festival Michael Moore-a), Palm Springs Shorts, Sarajevo Film Festival; Anthology Film Archive u Njujorku i Cultura Contemporiana de Barcelona. Nagradjivani su na festivalima u Srbiji, Americi, Rusiji, Italiji, Kanadi. Film „A Harlem Mother“ je uvršten u online video biblioteku New York Times-a. Često se filmovi  koriste u obrazovanju, medijskim kampanjama i NVO sektoru u Srbiji i svetu. Ivana se bavi i obrazovanjem mladih, drži radionice dokumentarnog filma i odrzala je TEDxAUK govor u Prištini.  Magistrirala je 2018te na katedri TV i Filmske rezije na Fakultetu dramskih umetnosti sa kratkim igranim filmom „Kada sam kod Kuće”. Diplomirala je na Documentary Media studies na New Schoolu u Njujorku, kao i na katedri za Etnologiju i Antrologiju na Filozofskom fakultetu. Zavrsila je u Beogradu francusku radionicu dokumentarnog filma Ateliers Varan, osnovanu od strane Jean Rouch. Jedna je od izabranih umetnika 2015. U Saary rezidenci programu u Finskoj. Godine 2010. bila je izabrani menti u programu New York Foundation for the Arts u Njujorku.

Ivana Todorović
Najnovije iz: Sanduče

Iskra Trail na Kosmaju

Staze su osmišljene tako da zadovolje sve nivoe trkačke pripremljenosti, od početnika do iskusnih trkača

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *