fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Kulturna dešavanja u gradu / 11. – 17. jul /

Kalendar kulturnih događaja u gradu po Oblakoderovoj preporuci
11. July 2022.

U nedelji koja je pred nama, Oblakoder vam preporučuje sledeće događaje:

Ponedeljak, 11. jul

Izložba finalista nagrade Dimitrije Bašičević Mangelos 2022 @Remont galerija

11. JUL – 06 AVGUST 2022. / Galerija REMONT / Maršala Birjuzova 7, Beograd

U ponedeljak 11. jula 2022. u 19h u galeriji Remont otvara se izložba finalista Nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos”. Učesnici finalne izložbe Nagrade DB Mangelos 2022. će pre otvaranja pojedinačno predstaviti svoj rad članovima žirija, nakon čega će žiri doneti konačnu odluku o dobitniku/ci Nagrade i saopštiti je na otvaranju izložbe.

Ovogodišnji žiriu prvom krugu žiriranja je odabrao 4 finalistkinja/a. To su (prema abecednom redu):
Pavle Banović
Kemil Bekteši
Dea Džanković
Milan Kujundžić

LALALAR, Lenhart Tapes, Skreč majstor Ljuban / Kontakt Session @Drugstore

Psihodelična atrakcija iz Istanbula, LALALAR, prvi put će nastupiti u Beogradu 11. jula 2022. sa početkom u 21h! Lalalar u klubu Drugstore je koncert proizišao kao plod saradnje ostvarene na Kontakt konferenciji 2022 i predstavlja prvi u nizu KONTAKT sessions događaja. Za Lalalar se kaže da isporučuje sirovu ,,nostalgiju budućnosti”, a samo na njihovim nastupima uživo značenje ovog epiteta koji ih prati može i da se shvati.
Jedinstveni spoj sadašnjeg, prošlog i budućeg, pod velom izvornih ritmovima Anadolije, biće jedan od intrigantnijih događaja letnje koncertne sezone u Beogradu.

Lalalar će nastupiti u bašti Drugstrore-a 11. jula, uz live nastup Lenhart Tapes i podršku Skreč majstora Ljubana. Lenhart Tapes će uvesti publiku Drugstore-a u ovu jedinstvenu psihodeličnu beogradsku noć, a Skreč majstor Ljuban preuzima pult posle koncerata Lalalara sa dobro poznatim izborom electro, folk funk i big beat plesnih hitova.

Utorak, 12. jul

New Wave BBQ @KC Grad

Šašlik i viršle (takođe će biti opcija za vegetarijance) uz pratnju muzike novog talasa 80-ih, post-pank i sintpop muzike.

DJ set:
Stefan Kazaryan (Боль, Moscow Music Week)
Vitalii L. Talyzin (Electroforez)
Vasily Y. (My 80s Bedroom Radio)

Početak u 18 časova!

Projekcija na zidu: The Plague Dogs @bife Ventil

Projekcija na zidu: The Plague Dogs (1982) / Režija: Martin Rosen

Priča o dva psa nad kojima su vršeni eksperimenti i koji beže iz laboratorije i suočeni su sa preživljavanjem u divljini dok beže od potere. Animirana adaptacija istoimenog romana Ričarda Adamsa koji je napisao i Brežuljak Voteršip (Watership Down).

Utorak od 19h

Humanitarna projekcija za Viktora: Scent of a Woman @Novi bioskop Zvezda

„Scent of a Woman” u režiji Martina Bresta. Pukovnik Slejd je grub, ljut, sarkastičan čovek. Oduvek je bio usamljen, ali nikad kao sad, zarobljen u slepilu. Izgubio je vid kasnije u životu, svojom glupošću i sada pije i čeka žrtve, ali za njega ima nade zbog dve usamljene niti njegove ličnosti, romantike i humora. Jedna od Al Paćinovih najboljih i najriskantnijih uloga, prva i jedina koja mu je donela nagradu Oskar.

Humanitarna projekcija za Viktora Miletića u organizaciji Marketing Workshop agencije. Sav prihod od donacija biće uplaćen za Viktorovo lečenje. Podržite Vikora i SMS porukom: 60 na broj 3030.

Utorak u 21:00h na otvorenom!

Sreda, 13. jul

The Room – na otvorenom @Novi bioskop Zvezda

“The Room” Tomija Vajzoa. Najveći film svih vremena, ponovo u Zvezdi! Kašike obezbeđene!

Sreda u 21:00h na otvorenom!

Dan Naše pjesme @Ostavinska galerija

Naša pjesma obeležava 13. jul kao svoj dan hora. Ivan Goran Kovačić ubijen je 13. jula 1943. godine, u toku Pete neprijateljske ofanzive, tačno dve godine nakon Trinaestojulskog ustanka naroda Crne Gore.

U 19h okupićemo se kod biste Ivana Gorana Kovačića na Kalemegdanu i održati *javno pevanje*. U 19.30 nastavićemo *otvorenu probu* u Ostavinskoj, u Kraljevića Marka.

Četvrtak, 14. jul

half x Ouchie! pres. BAMBII + more @half

Spremite se za nešto potpuno drugačije! U saradnji sa Ouchie! ekipom predstavljamo vam BAMBII iz Toronta, a uz nju za pultom će se naći ФAKE CASUAL x Jackie x MИСТИ Б2Б ДЖБОГ x Thinker x Rasheed x AM Hi.

BAMBII je globalni klupski di-džej poznata po svojim žanrovskim jumping setovima koji podstiču istraživanje muzike i duh plesne i rejv kulture. Kirsten Azan, krštena Bambii, jedna je od najupečatljivijih kanadskih DJ-eva. Bilo na mreži ili na podijumima za igru, njen politički i muzički narodni jezik daju poverenje stalnom širenju dometa plesne muzike, odnosima koje ona pomaže u stvaranju između pojedinaca, kultura i prostora.

HIPNOS U ZEMLJI FILMA · Razgovor o novim knjigama Pavla Levija @Jugoslovenska kinoteka

Nakon šta će u “Raspadu Jugoslavije na filmu” i “Kinu drugim sredstvima” artikulisati svoja osnovna promišljanja o estetičkim i političkim implikacijama filma, u svoje sledeće tri knjige Pavle Levi na praktičan način demonstrira svoje teorijske pozicije. Levi u “Cimanju slike”, “Minijaturama” (2021) i “Hypnos in Cineland” (2022) svoj koncept kina drugim sredstvima proširiti na medij knjige, prevazilazeći time okvire uobičajenih filmoloških istraživanja.

“Minijature” su splet kratkih analitičkih osvrta na politiku filmske forme u nekim od najzanimljivijih ostvarenja iz savremene kinematografije na jugoslovenskom prostoru, dok u slikovnici na engleskom jeziku “Hypnos in Cineland” glavni lik knjige promoviše ono što autor naziva epistemološkim užitkom generalizirane filmofilije.

U razgovoru učestvuju Pavle Levi, Milica Tomić i Ognjen Glavonić, a moderira Petar Milat.
Četvrtak u 19h / Jugoslovenska kinoteka, Multimedijalna sala (Uzun Mirkova 1)

Petak, 15. jul

YES: NVST (CH) / Whisper / Andria / Cuban Chamber of Commerce @Drugstore

NVST je di-džejica koji se ne plaši da stavi publiku u „neudobne“ položaje, prkoseći onome što oni misle da znaju. Njen stil cveta u sukobu žanrova i tekstura, koji su u potpunosti sirovi, i koji zahtevaju ozbiljan ples. Dolazeći sa švajcarske ilegalne scene, vrednosti koje pokreću NVST-in pristup DJ-ingu ostaju udaljene od konvencionalnih i komercijalnih pristupa.

Vidimo se u petak!

Nevena Jeremić, Spacewalker @KC Grad

Spacewalker: https://soundcloud.com/spacewalk
Nevena Jeremić: https://soundcloud.com/nevena-jeremic
Podrška sceni: 400rsd

Koncert na Zidiću: Tri Kapljice @plato ispred Doma omladine Beograda

Tri Kapljice su dinamična rokenrol skupina iz Novog Sada, nastala 2007. godine. Ova bučna trojka, pored brojnih nastupa kako pred festivalskom, tako i pred klupskom publikom, ima iza sebe album sa pređašnjom postavom – “Girls are Back“, a spotom Surfin’ su najavili svoj novi EP “Brzo, brzo!”.

Tri Kapljice se igraju sa formama i žanrovima, crpeći inspiraciju iz različitih muzičkih pravaca i peroida, kao i sveta oko i u sebi, stvaraju muziku od kojih im srce igra. Melodično i glasno – gitara, bas, bubanj, dva vokala i struja!

Subota, 16. jul

SPFDJ @Barutana

Jedna od trenutno najmoćnijih predstavnica berlinskog techno zvuka, harizmatična i ekstravagantna SPFDJ po prvi put nastupiće u Barutani 16. jula. Kao domaća podrška pridružuju se Mihajlo i Mudrost sa svojim hibridnim setom, i Alexandar Ivković i Marko Milosavljević koji su za ovu priliku pripremili specijalan techno set na vinilima.

Dorćolski Buvljak @Dorćol Platz

Dugoočekivani dorćolski buvljak ponovo će okupiti sve komšije, prijatelje, poznanike i prolaznike. Ponovo ćemo razmenjivati uspomene, sitnice, antikvitete, aksesoare, unikate, uspomene, buduće amajlije, odevne komade i sve ostalo najrazličitije moguće što se može naći na jednom tako posebnom mestu.

Jedva čekamo da vas opet vidimo na najlepšem mestu u gradu!

Nedelja, 17. jul

Piknik @Donji grad Kalemegdan

U nedelju, 17. jula u 12 časova, Piknik se opet vraća na donji Kališ! Sigurno si nekoliko puta pomislio tokom ovih vrelih dana kako bi popio jedan džin tonik, slušao najbolje selektovanu elektronsku muziku i sedeo na ćebetu sa svojim najdražim prijateljima. Šestu godinu Piknika pod sloganom „odvedimo grad u prirodu“ nastavljamo na poljani donjeg grada Kalemegdana. Dođi da uživaš.

Uz standardnu joga seansu instruktorki Jovane i Olivere, muzički program će biti propraćen najboljim beogradskim DJ-evima za leto u Beogradu; Feloneezy, Thinker i Little Lu su više nego spremni da ti ulepšaju dan na Pikniku. Zaokret i Burger House su zaduženi za piće i hranu, stoga ne morate ništa svoje nositi.

Provedimo leto u Beogradu u najvećem stilu!

Sunday Break vol.2 @KC Grad

Drugo izdanje Sunday Break-a je ovde – dnevna zabava u dvorištu Kulturnog centra Grad! Vidimo se u nedelju od 17h!

Ping pong / Dobra muzika Danil & DJ Maksi / Peciva Bez Povoda / Ručno pravljen nakit od Darie / Letnja pića!
Tokom događaja organizovaćemo mini turnire i ping pong aktivnosti za naše goste sa specijalnim nagradama za pobednike.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *