fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Kulturna dešavanja u gradu / 16. – 22. avgust/

Kalendar kulturnih događaja u gradu po Oblakoderovoj preporuci
16. August 2021.

U nedelji koja je pred nama, Oblakoder vam preporučuje sledeće događaje:

Ponedeljak, 16. avgust

THE OTHER SIDE OF NEW YORK – 2 @ Karavansaraj

The Other Side of New York treba da skrene pažnju na umetničku stranu grada, na hrabre ljude koji obično sasvim sami stvarajju svoj svet. Kroz seriju kratkih dokumentarnih i autorskih filmova publika će moći da vidi ono što često počinje kao mali događaj, ali kasnije preraste u značajnu osobinu grada. Heroji muzike – BLANK GENERATION, film o značajnoj muzičkoj grupi – NEW YORK DOLLS, važna figura američke muzike 20 veka – NICO THE ICON, film o trideset godina njujorškog art-panka – KILL YOUR IDOLS, anderground pank kraljica – LYDIA LUNCH, najznačajnija crna umetnica muzičke scene – GRACE JONES. Događaj počinje u 18 časova.

Marina Bošković Blues Trio // voodoo queen // @ Bluz i pivo

U ponedeljak 16. avgusta u Bluz I Pivo, voodoo spiritualka Marina Bošković sa svojim Bluz Triom gruvaće stvarima Aretha Franklin, Bonnie Raitt, Koko Taylor, Janis Joplin, Nina Simone i još mnogih drugih ženskih i muških bluz duša. Svirka počinje od 20 časova do 23h.

Utorak, 17.avgust

The End of Evangelion @ bife Ventil

Projekcija na zidu filma The End of Evangelion (1997), koji je režirao Hideaki Anno, a pripada žanru psihološkog SF anime-a, biće održana u utorak, 18. avgusta sa početkom u 18 časova.

Zappa Bioskop Film – Povratak u budućnost 

U izmišljenom gradu Hil Veli, tinejdžer Marti MekFlaj (Majkl Dž. Foks) slučajno putuje u prošlost, tačnije u 1955. godinu, u vremenskoj mašini koji je izumeo njegov prijatelj, naučnik dr. Emmet Braun (Kristofer Lojd). Sve što je Marti napravio u 1955. uticaće na budućnost, a ugroziće čak i vlastitu egzistenciju ). Start je u 20h na Zappa Bioskop Filmu.

Sreda, 18. avgust

Booking #12 Jovana Kešanski @ Kc Grad

Booking druženje nam, 18. avgusta od 19 sati, donosi beogradsko predstavljanje prve zbirke priča autorke Jovane Kešanski „109 pletenica”. Autorka će nam, između ostalog, govoriti o tome da li je i na koji način uspela da „raspetlja pletenice”, da li joj je hipersenzitivnost kazna ili nagrada i ima li univerzalnog načina da čovek pobegne od upetljavanja. Razgovor će moderirati Sara Arsenović, novinarka Radio Beograda 2. Nakon razgovora, od 21čas muziku bira Marija Todorović iz Oblakoder magazina (Aljija Tojo).

half pres. Mastering with Gramophonedzie & Friends | 1808

House je našao svoje mesto! Gramophonedzie, Vemić, Luton, Danny V i Alexander Kirsch vas čekaju za pultom! Half vas poziva da dođete na ludi letnji Disko Zoo ples u njihovoj oazi.

Četvrtak, 19. avgust

z++ u Beogradu @ Zappa barka

Z++ održaće svoj nastup u Beogradu u četvrtak, 19.avgusta na Zappa barci. Ovaj hrvatski autor i producent vlasnik je nekih od najvećih hitova u regionu „Kabriolet”, „Ljeto već je gotovo”, „Magija”…U celovečenjem programu na Zappi, pored Z++, nastupiće i gitarska atrakcija Keni nije mrtav uz DJ set i podršku etikete „Blink” koja vrti najveće hitove raznih izvođađa poput MGK, Yungblud-a, Blink 182..

Repetitor @ Belgrade Beer Fest

Muzički festival Belgrade Beer fest 2021 počinje na Ušću 18. avgusta, a tokom pet dana trajanja, Beer fest će ugostiti preko 60 bendova na dve festivalske bine. Repetitor nastupa u četvrtak od 1 sat i 20 minuta posle ponoći.

Petak, 20. avgust

Kišobran žurka @ Drugstore bašta

Još jedan letnji Kišobran je iza ćoška! Datum je 20. avgust, lokacija Drugstore, gde su ponovo otvorene obe letnje bine. Na glavnoj bini čeka vas punokrvni Kišobran DJ set, dok je gostujući stejdž rezervisan za Nikolu Vemića i Phillie P-a, koji su ovog leta par puta nastupali zajedno, najsvežije na Love Fest-u. Vrata se otvaraju u 22h, karte u pretprodaji pronađite u Zaokretu po ceni od 300 dinara, dok će na ulazu biti 500.

LP Duo – Koncert na Kalemegdanu

Nakon više od godinu i po dana, LP Duo će održati koncert na otvorenom, u petak, 20. avgusta u 20.30, na Kalemegdanu (kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj). Ulaz je slobodan.

Phillie P, Little Lu, Spacewalker @ KC GRAD

Petak je rezervisan i za muziku koju će u KC Gradu vrteti Phillie P, Little Lu i Spacewalker od 20 časova. Podrška sceni: 300 rsd

Subota, 21. avgust

Visionnairy /w Layzie, Milovan, Rajol

Layzie, Milovan i Rajol vode vas u muzičku avanturu na 25. maju. Posetite ovaj događaj u baru 25th – mestu za ljubitelje dobrog zvuka i muzike.

Strast @ Kafe Šupa

Levo – desno kroz erotičnu elektroniku, house, pokvaren disko i mehanički funk od 21h u Kafe Šupi na Zelenom Vencu.

Nedelja, 22. avgust

Piknik @ Muzej afričke umetnosti

Treći Piknik ove godine dešava se u Muzeju afričke umetnosti, 22. avgusta od 12 časova. Za muziku su zaduženi Little Lu i Doo, u šanku Burger House, Zaokret, Kabinet, 2 Tales Gin i Bubamara sladoledi. Pored toga, Muzej je obezbedio radionice za decu, kao i besplatno vođenje kroz postavku. Prisustvo na Pikniku je potpuno besplatno, povedite deku, baku, mamu, tatu, decu, ljubimce ili prijatelje, ponesite ćebiće i kreme za sunčanje, i ispunite dan divnim uspomenama koje ćete sigurno prepričavati.

Ages of Love: Summertime Madness

Ages of Love se vraća na beogradsku reku, ovoga puta na splavu Vice. Psihodelični trens program sastoji se od 3 rezidentkinje Amaryllis, Yella i Mir i gosta iz Rusije, osnivača Global Sect Music izdavačke kuće – DJ Adept. Za vizuelni ugođaj biće zadužen Global Sect UV deco. Cover photo by Luka Sladaković

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *