fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Kulturna dešavanja u gradu / 24.4 – 30.4/

Kalendar kulturnih događaja u gradu po Oblakoderovoj preporuci
24. April 2023.

U nedelji koja je pred nama, Oblakoder vam preporučuje sledeće događaje:

Ponedeljak, 24. april

Projekcije digitalno restaurisanog filma „Za sada bez dobrog naslova“ @Jugoslovenska kinoteka

Još jedan domaći klasik koji je digitalno restaurisan, u odeljenju za digitalnu restauraciju Jugoslovenske kinoteke, u okviru projekta A1 Kinoteka, film „Za sad bez dobrog naslova“, u režiji Srđana Karanovića (1988, Centar film), biće premijerno i besplatno prikazan 24. aprila u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici (u Sali Makavejev) u terminu od 18:00 i 20:30 časova, a svi oni koji ne budu u prilici da film pogledaju u bioskopskoj sali to će moći da urade online na Facebook stranicama Jugoslovenske kinoteke i A1 Srbija od 20:30 časova.

Le Samouraï @bife Ventil

Projekcija na zidu: Le Samouraï (1967)
Režija: Jean-Pierre Melville
Ponedeljak od 18h

Utorak, 25. april

Tržište nekretnina postaje igralište za bogate @Ministarstvo prostora

Ovog puta neće biti klasično predavanje, već razgovor sa stručnjakom koji ima dugogodišnje iskustvo u trgovini nekretninama, poznaje kako tržište diše, ali i probleme koje proizvodi.

Nebojša Nešovanović ima višegodišnje konsultantsko iskustvo u oblasti trgovine nekretninama u regionu Jugositočne Evrope, učestvovao je u procesima izmena velikog broja zakona koji određuju urbani razvoj, uključujući i Zakon o prostornom planiranju i izgradnji i Zakon o konverziji zemljišta.

Bambi @bife Ventil

Projekcija na zidu: Bambi (1942)
Ako ste dovoljno hrabri, sledeći animirani film koji gledamo je verovatno najtužniji Diznijev.
Utorak od 18h

Sreda, 26. april

Mountains on Stage – Beograd @Dorćol Platz

Mountains on Stage po prvi put dolazi u Beograd! Doživite sjajan provod pun avanture i inspiracije uz najbolje planinske filmove godine! Planine na sceni je filmski festival koji ima za cilj da planine unese u gradove izborom najboljih svetskih filmova vezanih za planinske sportove. Više informacija možete pronaći na: https://www.mountainsonstage.com/

Panel: OTPORne i glasne: novinarke kao braniteljke ljudskih prava @KC Grad

U okviru izložbe Otpornost – priče žena koje podstiču na promene//Resilience – stories of women inspiring change posvećene ženskom otporu u suočavanju sa seksizmom, rodnim nasiljem, ograničavanjem reproduktivnih prava i nejednakim mogućnostima u svim sferama, biće organizovan panel posvećen otporu koje pružaju novinarke u Srbiji.

Moderatorka: Aleksandra Mališić (BeFem)
Govore: Dina Đorđević (CINS), Jelena Diković (Danas), Mirela Fazlić (TV Forum Prijepolje)Program:16.00 – 16.10
Uvodno obraćanje, njegova ekselencija Joost Reintjes (Ambasada NL)
16.15 – 17.30 Panel
17.30 -18.00 – Koktel

Četvrtak, 27. april

Mart Avi (EST) + Palms Voice – Uživo! @Kvaka 22

𝐌𝐚𝐫𝐭 𝐀𝐯𝐢 ponoćni je samuraj alternativnog popa čija se veština rafinirala svakim novim izdanjem. Odrastao je u maleckom selu u Estoniji imena Vara (𝐵𝑙𝑎𝑔𝑜) gde se kao mali zabavljao sa zardjalim ostacima seoske industrijske prošlosti, što ga je dovelo do toga da stvara muziku u nigde-negde stilu, kartografišući neistražene predele izmedju avant-popa i permanentne (neprolazne) grandioznosti.

𝐏𝐚𝐥𝐦𝐬 𝐕𝐨𝐢𝐜𝐞 je elektro-pop projekat koji muzikom očarava, a tekstovima provocira. Posle dva albuma sa originalnim radovima (“Palms Voice” iz 2018. i “Eastern Bloc” iz 2020.), tokom prošle godine je u etapama objavljen trostruki album obrada pod naslovom “Fabulous Covers”. Iza projekta stoji Boris Milanović, muzičar i producent iz Beograda, koji uživo samostalno prezentuje smelu kombinaciju jedinstvenih izraza i omaža mnogobrojnim uticajima značajnim za karakteristični Palms Voice mikro-verzum

Ulaz: 400

Booking Balkan // Damir Karakaš & Zvonko Karanović @KC Grad

U okviru književnoumetničke platforme Booking, Kulturni centar Grad ovog proleća pokreće novi programski segment pod nazivom Booking Balkan. Booking Balkan baviće se predstavljanjem autora i autorki Balkana i njihovim povezivanjem u međusobnoj interakciji i popularizaciji regionalne književnosti i prevodilaštva.U četvrtak, 27. aprila od 19h u Kulturnom centru Grad videćemo književni dvougao Zvonka Karanovića i Damira Karakaša.

ZLATNE GODINE #34: PJ Harvey & Morphine @Dom omladine Beograda

PJ Harvey “Rid of Me” (1993)
Morphine “Cure For Pain” (1993)
Ploče donose: Žikica Simić i Dragan Ambrozić

Dom omaldine predstavlja neke od najvažnijih stranica i najboljih albuma popularne muzičke istorije! Pre tačno trideset godina pojavila su se dva albuma koja su nam najavila da će novi rokenrol zvuk za XXI vek biti ili adrenalinski ženski ili sedativni muški.

Petak, 28. april

VHS Stereo + Cactus Fields @Kvaka 22

VHS Stereo
Gitarska pop grupa nastala na proleće 2019. godine.
Bend je već posle par održanih proba nastupio na festivalu „Omladina“ u Subotici gde su pokupili brojne kritike i skrenuli pažnju na sebe. U martu 2020.grupa objavljuje svoj prvi singl i spot „Navijam za Tebe“ koji nailazi na dobar odziv publike ali i kritike. U 2022. godini sastav svira solidan broj nastupa u Beogradu i širom Srbije. Nakon uspešnog nastupa u (sada već kultnoj) “Kvaki 22” u Beogradu bend objavljuje singl “Susret” propraćen spotom I nailazi na dosta veći prijem kod publike. Bend živi i radi u Beogradu, a trenutno su u fazi pretprodukcije narednog singla koji će najaviti i njihovo debitantskog izdanje.

CACTUS FIELDS je garažna heavy punk četvorka osnovana 2018. godine. Od tada bend planira, snima, nastupa i postoji.

Lovefest Fire w. Jamie Jones, Neverdogs, Vemic & Phillie P @Hangar

Line up:
Jamie Jones
Neverdogs
Vemic & Phillie P

Subota, 29. april

Putan Club (IT/FR) + Woodstock Barbie (HU) @Kvaka 22

Woodstock Barbie spaja starinski blues rock sa grubim stonerom i svilenkastim soul zvukom. Pravo iz Budimpešte, na turneji su sa svojim novim EP-em ‘Witch of the Dice’, ne propustite ih!


Duo, iz Italije i Francuske, sa sedištem između Agrigenta i Fara. PUTAN CLUB
predstavlja feminizam, električnu energiju, elektroniku i divljaštvo – kao da je Jeff Mills silovao Nine Inch Nails: groove uz visoka napetost. Trance, Dance i Challenge.

Simple Symmetry / Ali Güney @KC Grad

Simple Simmetri se vraća u KC Grad! Simple Simmetri je projekat braće Lipski. Znojeći se u garažnim bendovima, njih dvoje bi noćima posvetili plesnim setovima, razbijajući granice komercijalne klupske kulture sa svežim psihodeličnim zvukom, – prava posvećenost u danu i garancija za naporan, ali uzbudljiv trenutak koji se probija.

Nedelja, 30. april

Svetski Dan Džeza @Strogie Centar

Svetski Dan Džeza ove godine u Strogom biće posvećen globalno najuticajnijem srpskom muzičaru i džez trubaču Dušku Gojkoviću u znak zahvalnosti za sve što je učinio za domaću i stranu džez scenu.
DJ MACHIAVELLI za mix pultom
Ulaz slobodan.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *