fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Kulturna dešavanja u gradu / 25 – 31. jul /

Kalendar kulturnih događaja u gradu po Oblakoderovoj preporuci
21. July 2022.

Ponedeljak, 25. jul

Kids @ bife Ventil

Projekcije u julu: Art house 90eKids (1995)
Režija: Larry Clark
Scenario: Harmony Korine

Tinejdžerska drama, veoma sirova i realna slika Nju Jorka.
Seks, droga, skejteri, hip hop…

Ponedeljak od 19h.

A1 Kinoteka letnji bioskop @ Dom Vojske Srbije

Od sredine jula pa sve do kraja avgusta ljubitelji filma imaće priliku da uživaju, svako veče u 21h, u A1 Kinoteka letnjem bioskopu, koji se realizuje u saradnji Jugoslovenske kinoteke, kompanije A1 Srbija i Doma Vojske Srbije. Pod otvorenim nebom, u atraktivnom prostoru krovne terase Doma Vojske Srbije, u centru Beograda, biće prikazano 47 filmova strane i domaće produkcije.

U ponedeljak, 25. jula biće prikazan film DAVITELJ PROTIV DAVITELJA (JUG, 1984).
Uloge: Taško Načić, Nikola Simić
Režija: Slobodan Šijan

NUS II @ Remont

Pored glavnog galerijskog programa Remont asocijacija je uvela izlagački format „NUS“ (izvornog značenja „Duh, intelekt“ ali i/ili prateći proizvod) kao prostor za dinamičniji i direktniji govor umetnika o temama i problemima sistema u okviru kojih delujemo, pre svega profesionalnog sistema umetnosti. Po dva izabrana rada ili intervencije realizuju se na dva nova punkta u okviru Remontovog radnog prostora (koji je mesto okupljanja, sastanaka otvoren i ka javnosti i ka internim, profesionalnim krugovima) – spolja, na prozoru ka ulici i unutra, u unutrašnjem dvorištu.

Od ponedeljka, 25. jula, postavka NUS-a se menja! Na prozuru ka ulici biće predstavljen umetnički rad Igora Grubića „Bez naziva (Praxis)”. 

Utorak, 26. jul

Booking / Predstavljanje Dalimilove hronike @ KC Grad

Kapitalno delo „Dalimilova hronika” najstarija je češka pisana hronika (XIV vek) koja govori o nastanku Slovena, pominjući Srbe kao starosedeoce i narod od kojih su nastali još iz vremena gradnje Vavilonske kule, te ona, svojim postojanjem, nedvosmisleno utiče na promenu saznanja o do sada dostupnim istorijskim podacima.

Ova knjiga je najzad prevedena na srpski jezik, u izdanju IK Besani u luksuznoj opremi i tvrdom povezu sa zlatotiskom. Prvo predstavljanje „Dalimilove hronike” u Srbiji biće održano u KC Gradu, u okviru nove sezone Bookinga-, sa početkom u 19 časova.

Učesnici: pisac predgovora, istoričar i publicista Radovan Damjanović, prevodilac knjige Aleksandra Cimpl i urednik IK Besani Goran Stojičić.

Kirikou et la Sorcière @ bife Ventil


Projekcija na zidu: Kirikou et la Sorcière (1998)

Režija: Michel Ocelot

Francuski animirani film nastao po uzoru na bajke zapadne Afrike. Kiriku je neobično dete koje odmah po rođenju ume da priča i hoda i poseduje mudrost. Na njemu je da spasi selo od zle veštice.

Utorak od 19h

Sreda, 27. jul

Fargo – na otvorenom! @ Novi bioskop Zvezda

„Fargo” u režiji braće Koen. Džeriju, prodavacu automobila iz Mineapolisa, je tako očajnički potreban novac da unajmljuje dvojicu kriminalaca da otmu njegovu suprugu. Razradio je plan, pokupiće otkup od njenog bogatog oca, plaćajući polovinu otmičarima, a ostatak zadržavajući da namiri svoje dugove. Šema propada kada otmičari upucaju policajca i dvojicu nedužnih prolaznika u ruralnoj Minesoti, uvlačeći šeficu lokalne policije Mardž Gunderson u istragu o ubistvu.

Sreda u 21:00h na otvorenom!

DORĆOL BAŠTA: Milonga pod vedrim nebom, DJ Sonja @ Dorćol Platz

Bašta Dorćol placa ponovo otvara svoj prostor tangerosima, u sredu, 27. jula od 19h do 23h. Muziku na ovom izdanju Dorćol bašte pušta DJ Sonja.

Ako ne plešete tango, a hteli biste da posetite ovaj događaj i uživate u atmosferi milonge, ulaz vam je besplatan. Bez brige – kada dođete, niko od vas ne očekuje da plešete. Izlazak neplesača na milongu je uobičajena stvar. Kao da ste izašli u kafić, ali uz to imate i nesvakidašnji doživljaj plesnog podijuma.

Četvrtak, 28. jul

Tony Scott i Quentin Tarantino film „True Romance” @ Kvaka 22

U okviru ciklusa „velike ljubavi” na terasi Kvaka 22 prikazuje „pravu romansu” u stilu Tarantina, odlična glumačka ekipa koja u filmu pravi napetost, kao i priča koja vas drži i uvlači u svet nasilja i ljubavi i tako od početka do samog kraja.

True Romance je američki igrani film snimljen 1993. godine u režiji Tony-ja Scott-a, a prema scenariju Quentina Tarantina. Po žanru predstavlja kombinaciju akcionog filma, melodrame i crne komedije. Protagonisti – koje tumače Christian Slater i Patricia Arquette – su mladi radnik iz detroitske videoteke i prostitutka, a radnja prati njihov pokušaj da kokain ukraden od okrutnih kriminalaca „utope” u Hollywood-u i tako započnu novi život.

10-godišnjica albuma „50€ mić” by Mikri Maus & Bvana iz Lagune @ Zappa Barka

Desetogodišnji performans klasik albuma Mikri Mausa & Bvane iz lagune „50€ mić”, biće održan na Zappa Barci 28. jula sa početkom od 22h!

Petak, 29. jul

Vladimir Dubyshkin, Speedy, AM Hi, whitegirlstudyplaylist @ Drugstore

LINEUP:
Vladimir Dubyshkin
Speedy
AM Hi
whitegirlstudyplaylist

Ulaz: 1.000 dinara

VoulezVous: Disco Night @ KC Grad

One for you, one for me, one for you, one for me,
One for you, one for me, one for you, one for me.
One for you, one for me, one for you, one for me.
One for you, one for me, one for you, one for me.

Garden Sessions: DEL ARNO BEND @ Botanička bašta

Garden Sessions u Botaničkoj bašti ove godine zaokružuje 29. jula Del Arno bend koji su osnovali braća Vladan i Jovan Matić 1986. godine u Beogradu. Grupa je usmerena ka melodijskoj „roots“ muzici i prvi je autorski rege bend na prostorima bivše Jugoslavije.

Ulaz u koncertni prostor je iz Ulice Vojvode Dobrnjca.
Ulaznice za sve koncerte mogu se nabaviti na sajtu tickets.rs i Ticket Vision prodajnim mestima.

Subota, 30. jul

BOOGIE NIGHTS w/ White City Soul @ KC Grad

BOOGIE NIGHTS se vraća u gradsku baštu! White City Soul kolektiv vas vodi na još jedno muzičko putovanje gde će vas vratiti zlatnom dobu disko i bugi hitova.

Lorem Ipsum (Paris, FR) + Phillie P, Little Lu, DJ Mihajlo @ 20/44

Lorem Ipsum (Paris, FR) + Phillie P, Little Lu, DJ Mihajlo ove subote na Brodu!

Nedelja, 31. jul

Velikani na bis: Alfred Hičkok @ Jugoslovenska kinoteka

18:00 PROZOR U DVORIŠTE (SAD, 1954)

Rear Window
Uloge: Džejms Stjuart (James Stewart), Grejs Keli (Grace Kelly)
Režija: Alfred Hičkok (Alfred Hitchcock)

20:30 VRTOGLAVICA (SAD, 1958)

Vertigo
Uloge: Džejms Stjuart (James Stewart), Kim Novak (Kim Novak)
Režija: Alfred Hičkok (Alfred Hitchcock)

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *