fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Kulturna dešavanja u gradu / 29.8 – 4.9 /

Kalendar kulturnih događaja u gradu po Oblakoderovoj preporuci
29. August 2022.

U nedelji koja je pred nama, Oblakoder vam preporučuje sledeće događaje:

Ponedeljak, 29. avgust

Pixies u Beogradu @Stadion Tašmajdan

Američke alt rok legende Piksiz (Pixies) održaće dugoočekivani beogradski koncert 29. avgusta (20:30) 2022. godine na stadionu „Tašmajdan”.

Alternativni bend iz Bostona Pixies svetsku pažnju privukao je strukturno i dinamički neuobičajenim, ali izuzetno uzbudljivim pesmama poput „Caribou”, „Gigantic”, „Where Is My Mind”, „Debaser”, „Here Comes Your Man” i „Monkey Gone To Heaven”, zabeleženim na nizu danas kultnih, bučnih gitarskih albuma – (mini) „Come On Pilgrim” (1987), „Surfer Rosa” (1988), „Doolittle” (1989), „Bossanova” (1990) i „Trompe le Monde” (1991).

Forgetting Sarah Marshall @bife Ventil

Poslednji film koji gledamo u Bife Ventilu iz ciklusa letnjih filmova je komedija koja se odigrava na Havajima, gde glavni lik Piter (Jason Segel) odlazi kako bi preboleo devojku koja ga je ostavila.
Režija: Nicholas Stoller

Utorak, 30. avgust

Jazz Jam Session // let’s jam @BiP

Džez postavka koja vodi priču dajući priliku mladima da osete moć improvizacije, a zrelima da ponovo osete mladost. Na ovom događaju svi međusobno uče, ako ne muziku, onda bar život.

Članovi sastava:
Ljuba Paunić / tenor sax
Bojan Cvetković / klavir
Miloš Čolović / kontrabas
Nikola Banović / bubnjev

Language Café Belgrade @KC Grad

Svaki jezik ima sto, a vi možete sedeti za stolom na jeziku po vašem izboru, možete se menjati kad god želite. Ne ustručavajte se da pozovete strance, što više izvornih govornika imamo, to je bolje!

Sreda, 31. avgust

Kako Ugasiti Požar Kašikom Vode? – filmski program @Novi bioskop Zvezda

Društvo udružene odgovornosti (D.U.O.) i Novi bioskop Zvezda pozivaju bukvalno sve zainteresovane koji se bave bilo kojom vrstom video produkcije da pošalju svoje autorske radove koji će biti deo filmskog programa pod nazivom “Kule i gradovi”, u okviru izložbe “Kako ugasiti požar kašikom vode?”, koja se održava u Kuli od 18. avgusta do 4. septembra.

Cilj programa je da pruži prostor za prikazivanje različitog video materijala, od dokumentarnog formata do eksperimentalnog, umetničkog ili arhivskog i da se na taj način međusobno upoznaju članovi D.U.O. i publika koja samim tim postaje učesnik izložbe.

VOGUE WORKSHOP @Kralja Milana 4

Kako bolje započeti novu plesnu sezonu nego sa jednim lepim VOGUE rasplesavanjem. Predstavljamo vam radionicu sa Ljuby!

Ljubica Marković aka Ljuby počela je da se bavi street plesovima 2011. godine. Interesovanje prema plesnom stilu VOGUE javilo se 2013. godine od kada počinje intenzivan rad na usavršavanju ovog plesnog stila, najpre sa domaćim vogue instruktorima Ariem i Vesnom, a kasnije i sa stranim, kao što su Karina Ninja, Daniel Milan, Sophie Ledoviskaia, Inxi Prodigy. Prvo iskustvo kao vogue plesač imala je već 2013. godine na nastupu za BAFE reviju alternativne mode. Prvu vogue grupu osnovala je 2018. godine u Beogradu sa kojom učestvuje na mini balu Black is the basic u Segedinu, a 2019. godine nastupaju na Diversity + Community žurci.

Četvrtak, 1. septembar

Izložba Dane koje volim, jer si ti u njima @Pavane Art Room

Izložba Dane koje volim, jer si ti u njima umetnice Jelene Milićević biće otvorena 1. septembra od 19 časova u Pavane art room-u u prostoru knjižare Booka.

Kanda, Kodža i Nebojša @Zappa Barka

Jedan od najboljih beogradskih bendova legendarni Kanda Kodža i Nebojša, nastupiće u četvrtak 1.septembra sa početkom od 22h na reci u fenomenalnom ambijentu Zappa Barke. Bend je singlom ,,Beton” najavio novi album. Zbog velikog intresovanja i ograničenog broja ulaznica, nabavite na vreme vašu kartu u Zappa Baru ulica Kralja Petra 41 po ceni od 1000 dinara i na dan koncerta na ulazu Zappa Barke po ceni od 1200 dinara.

Start 22h

ARRESTED DEVELOPMENT @Bitefartcafe Summer Stage

Dvostruki Grammy pobednici Arrested developement održaće koncert 1. septembra u klubu Bitefartcafe Summer Stage u sklopu koncertnog serijala Musicology Sessions!

Arrested Development su se pojavili početkom 1990-ih i odmah pokorili svet svojom skoro naivno iskrenom hip-hop interpretacijom politike. Tri decenije kasnije, upisani su u muzičke enciklopedije kao rodonačelnici jedne od revolucija u hip-hop kulturi. Njihova prezentacija živopisnog afričkog zvuka i mode bila je jedinstvena sinteza ritmova, žanrova i raspoloženja suprotstavljenih etabliranom, tvrdom imidžu američkog hip-hopa.

Vrata kluba se otvaraju u 20.30, koncert počinje u 22h!

OPERA Il Tabarro @Klub 20/44

Opera u jednom činu Plašt Đakoma Pučinija tretira ljubavnu tragediju smeštenu u milje lučkih radnika, radničke klase, bez prilika i bez budućnosti. Ova opera predstavlja najveći domet verizma, realistično uvodeći gledaoca u atmosferu lokacije radnje autentičnim zvukovima stvarnosti života na reci. Produkcija Rossi festa i Opera Laba inovativno pristupa hiperrealizmu ove opere njenim izmeštanjem iz pozorišne sale u prostor broda ukotvljenog na obali reke Save. Brod 20/44 predstavlja kultno mesto beogradskog klabinga, nastalo upravo iz ideje preispitivanja i proširivanja granica slobode i konvencija.

Site specific izvedba opere Plašt pionirski je potez u Srbiji i predstavlja iskorak u preispitivanju potencijala operskog žanra i kreiranju nove publike.

Veliki Prezir // Mitsko Biće @Drugstore

Veliki Prezir je alternativni rok sastav, osnovan 1994. u Vrbasu.Mitsko biće je sveži muzički projekat koji predvodi Jovan Ilić, žanrovski oslanjajući se na indie/bedroom pop zvuk. Za sada Mitsko biće nastupa u solo-akustičnom izdanju, u kojem dolaze do izražaja njegov setni vokal i melanholični tekstovi. Ep prvenac koji je snimio u saradnji sa bendom Kineski restoran, može se očekivati na jesen.

Petak, 2. septembar

Huteneni Hibrid @KC Grad

Huteneni Hibrid u KC Gradu 2. septembra od 20h sa Tamadom, Rush to Relax i Lenhart Tapes ft. Tijana Stanković!

U saradnji sa MKC-om iz Skoplja i festivalom “Zdravo mladi” i pod okriljem Liveurope programa predstavljamo celovečernji Huteneni Hibrid festival. Na festivalu učestvuju gruzinski alhemičar Tamada, makedonsko-slovenački Rush to Relax i domaći virtuozi Lenhart Tapes ft. Tijana Stanković, uz lokalnu DJ podršku

Matrixxman (USA), Milo Raad, Muhi @Drugstore Beograd

Matrixxman je alter ego Charlesa McCloud Duffa. Iako je u poslednje vreme poznat prvenstveno po svom radu u tehno oblasti, njegov muzički opseg se proteže daleko izvan granica dens muzike.

Matrixxman je u početku usavršavao svoje veštine u produkciji za neke od najozloglašenijih ličnosti zapadne obale u gangsterskom repu; YG i Ty$. Nakon što mu je dosadila rutina, njegova potraga za onim što on naziva „nekim hladnim futurističkim sranjem“ odvela ga je na nepredviđeni put eksperimentisanja!

LINEUP:
MATRIXXMAN (USA)
MILO RAAD
MUHI

Yevgeniy Chebatkov performs i javno čitanje Vladimira Nabokova @Kvaka 22

Prvo javno čitanje Jevgenija Čebatkova – poznatkog Kazalstanskog i Ruskog TV i radio voditelja, stand-up komičara, kao i glumca.

Program se sastoji od čitanja Nabokova i njegovih kratkih priča, kao i nakon citanja javna rasprava. Program je besplatan, ali zbog ograničenog mesta za sedenje prijava je obavezna.

Subota, 3. septembar

Dan otvorenih vrata @Astronomska opservatorija Beograd

Astronomska opservatorija u Beogradu otvorena je za posetioce u subotu 03. septembra 2022. godine. Termini stručnog vođenja su u 11 i 13 časova. Posete se, zbog ograničenog broja mesta, zakazuju na mejl [email protected].

Posetioci prilikom obilaska mogu da vide Upravnu zgradu, muzejsku postavku starih astronomskih instrumenata, biblioteku izuzetne naučno-stručne i arhitektonske vrednosti, kao i Veliki refraktor, najveći teleskop te vrste na Balkanu.

Sergej Krstić & Danilo Kas @KC Grad

Sergej Krstić i Danilo Kas u KC Gradu 3. septembra u 19h!

Nedelja, 4. septembar

Septembarski Gradski sajam knjiga @KC Grad

U nedelju, 4. septembra od 15 do 21h u Kulturnom centru Grad biće održano još jedno izdanje Gradskog sajma knjiga kojim ćemo, u okviru programa Booking, promovisati knjigu i čitanje.

Posetioci će imati priliku da uživaju u sniženim cenama i popustima domaćih izdavačkih kuća, koje će predstaviti izdanja svoje, kako stare, tako i aktuelne produkcije, a očekuju nas i neformalna druženja sa urednicima i domaćim piscima koji će potpisivati svoje knjige.

Sa nama su Radni sto, PPM Enklava, Partizanska knjiga, Geopoetika, Areté, RED BOX knjige, Štrik, Odiseja, Rende, IK Besani, Sumatra izdavaštvo, Anarhija / Blok 45, FMK knjige, ŽIR izdavaštvo, Bedem knjige, Ključ izdavaštvo, No Rules Izdavaštvo, Kokoro, Raštan izdavaštvo, Heliks…

ATRIUM SESSIONS: Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov bend @Kapetan Mišino Zdanje

Legendarna pevačica Bisera Veletanlić sa Vasil Hadžimanov bendom održaće koncert 4. septembra u 20.30 časova čime otvara seriju muzičkih nastupa pod nazivom “Atrium Sessions” u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *