fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Borosane - Simbol radnica u Jugoslaviji

Kulturna dešavanja u gradu /29. jun – 5. jul/

Kalendar kulturnih događaja u gradu po Oblakoderovoj preporuci
29. June 2020.

U nedelji koja je pred nama, Oblakoder vam preporučuje sledeće događaje:

Ponedeljak, 29. jun

Radionica stripa i ilustracije i koncept arta Đorđe Lobačev

Svakog ponedeljka i srede od 16h do 19:30 h u Poletu održavaće se radionica stripa i ilustracije i koncept arta Đorđe Lobačev. Radionica je otvorenog je tipa i može, pored redovnih polaznika, učestvovati svako ko je zainteresovan.

MAN 2020 // Live music // Ada

Kao početak otvaranja konferencije večeras od 21h sa vama se druži mlada umetnica Ada koja će vas svojom muzikom uvesti u dvadesetčetvoročasnovno razmatranje pojma maskuliniteta i desetogodišnje retrospektive rada i angažmana Centra E8 i njenih saradnika i saradnica.

Letnji bazar u Autonomnoj zoni CK13

Letnji bazar u Crnoj kući održaće se danas u sklopu programa Autonomna zona CK13. Bazar će biti otvoren od 17h do 21h, a od 19h očekuje vas radionica izrade vrećica za voće i povrće od recikliranog tekstila. Bazari u Crnoj kući se održavaju sezonski i zamišljeni su kao podrška malim lokalnim proizvođačima i rukotvorcima, kao prostor za prezentaciju i plasman proizvoda, međusobno upoznavanje i povezivanje. Pored prodajnog karaktera, Bazar je organizovan i kao društveni događaj kroz male edukativne (radioničarske) i zabavne aktivnosti.

Utorak, 30. jun

Anastasia / bife Ventil

Projekcija na zidu: Anastasia (1997), animirani mjuzikl u režiji Dona Bluta. Priča je adaptacija legende po kojoj je najmlađa ćerka ruskog cara Nikolaja II izbegla egzekuciju svoje porodice nakon Oktobarske revolucije.

Sreda, 1. jul

Prostor za revoluciju na Tašmajdanu

Bitef teatar će na Beogradskoj letnjoj sceni na Tašmajdanu odigrati plesnu predstavu „Prostor za Revoluciju” u 21h po konceptu i u koreografiji Isidore Stanišić. Autorka je za ovu predstavu dobila prestižnu nagradu Udruženja baletskih umetnika Srbije ,,Dimitrije Parlić“ za najbolju koreografiju u sezoni 2017/18.Na letnjoj sceni na Tašmajdanu, ljubitelji teatra ponovo će moći da uživaju u predstavama beogradskih institucionalnih i drugih pozorišta iz Srbije.

Napravi svoj parfem radionica

Napravi svoj sopstveni parfem radionica u trajanju od 2 sata u biće realizovana Takovskoj 50 . Osim što ćete po završetku iste sa sobom poneti svoj parfem od 30ml, steći ćete i mnoga znanja o tome kako se pravi parfem, kako se izrađuje parfemska formula, šta je to parfemska piramida i kako se čita, šta su priorodne, a šta sintetičke parfemske materije.

Četvrtak, 2. jul

Let’s Get Lost / Karavansaraj

Dokumentarni film o američkom džez muzičaru Chet Bakeru biće prikazan od 19h u Karavansaraju. Ovaj događaj zajednički organizuju Utopia Beograd, Jazz Muzika Slušaonica i Karavansaraj.

Petak, 3. jul

ŠAP-škola aktivističkog performansa

Hleb teatar i Rekonstrukcija ženski fond vas pozivaju na Školu aktivističkog performansa. Radionice su besplatne za učesnice, ali se očekuje redovno prisustvo. Planirano je da se radionice održavaju u Kulturnom centru Magacin u ulici Kraljevića Marka broj 4. Radionice će voditi umetnica i aktivistkinja Sanja Krsmanović Tasić, zajedno sa umetnicima Hleb teatra. Rok za prijavu je 1.7.2020.

Subota, 4. jul

ArhiArtTura | obilazak značajnih arhitektonskih mesta stvaranja umetnosti u Beogradu


Kako su nekada živeli i stvarali umetnici? Kako žive danas? Kako su izgledali njihovi radni prostori? Kako izgledaju danas? Da li su se, u međuvremenu, desile promene u njihovom radu, koje su se, posledično, odrazile u organizaciji prostora njihovih ateljea? Odgovore na ova postavljena pitanja treba da donese ova dvodnevna ArhiArtTura.

Fantom X Yugo.wav

Fantomova prva epizoda serijala beogradskih noćnih avantura počinje u Kc Gradu. Te noći, 4. jula, spojiće se Fantomove moderno-plesno-sanjive synth frekvencije sa retro-vanvremensko-nostalgičnim Yugowave talasima. Ukoliko želite da noć provedete plešući u međudimenzialnom prostoru, onda te večeri samo zakoračite preko praga Kc Grada i prolaz će se otvoriti.

Nedelja, 5. jul

Izložba „Tanjug javlja, rat je završen“

U okviru programa kojim obeležava 75 godina od kraja Drugog svetskog rata, u Muzeju Jugoslavije se 5. jula otvara izložba „TANJUG javlja, rat je završen“ u objektu Muzej 25. maj.Na dokumentarnim fotografijama velike istorijske vrednosti, koje će prvi put biti predstavljene javnosti, publika će moći da vidi kako je izgledala Jugoslavija neposredno pre i posle oslobođenja.

Najnovije iz: Sanduče

Novi BeFemov film: Aktivizam Romkinja

Film prati svedočanstva Tanje Grgić, osnivačice Udruženja uspešnih žena, koja je sama preživela nasilje i posvetila svoj život podršci drugim ženama

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *