fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Kulturna dešavanja u gradu / 30. maj – 5. jun /

Kalendar kulturnih događaja u gradu po Oblakoderovoj preporuci
30. May 2022.

U nedelji koja je pred nama, Oblakoder vam preporučuje sledeće događaje:

Ponedeljak, 30. maj

ŠOK KORIDOR UŽIVO: KOMBAT ŠOK @DOB

Ciklus: Šok uživo/Koridori DOB-a
Govore: Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević

U filmovima koji će biti obrađeni ove nedelje, ništa nije zabranjeno i sve dolazi u obzir, a akteri koriste sve vrste hladnog oružja, preko vatrenog, do golih ruku.

Početak je u 20h.

Koncert Steven Brown (Tuxedomoon): “El Hombre Invisible” @Dom omladine Beograda

Na svojoj prvoj turneji po Evropi nakon Tuxedomoona, Steven Brown će izvesti intimne koncerte usredsređene na njegov potpuno novi album “El Hombre Invisible” (koji izlazi u aprilu 2022. za čuvenu nezavisnu kuću Crammed Discs). Nastupi će, naravno, uključiti i muziku iz ogromnog repertoara eksperimentalne umetnosti art-rok benda Tuxedomoon, kao i pesme sa Brownovih prethodnih solo albuma.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB i preko tickets.rs mreže, po ceni od 1200 RSD.

Koncert katedre za džez i popularnu muziku FMU @SKC

Završni koncert studenata katedre za džez i popularnu muziku. Učestvuju svi ansambli osnovnih i Master studija, Big Bend FMU, vokalni solisti i ansambli.

Utorak, 31. maj

Film Danila Stanimirovića „PROKOP” @DC Krov

Prokop, centralna železnička stanica u Beogradu, je živi arhitektonski organizam koji vuče tragove mnogih epoha u kojima je postojao, a da nikada nije završen. Sama stanica nikada nije bila samo železnička stanica i uvek je apsorbovala posledice ljudskog delovanja.

Projekcija je zakazana za 20h.

Predstava Sto godina samoće @Dorćolsko narodno pozorište (Zeleni Venac 2)

,,Makondo, grad ogledala, bilo je napredno mesto dok ga nije uništila kompanija banana…” Čudesna knjiga, na čudesnoj sceni, u čudesnom gradu.
Rezervacije: [email protected]
Reditelj Filip Gajić; Dramaturg Milica Lukić; Autor songova: Nina Savić. Kostimograf: Lola Petrović. Kompozitori: Nikola Erić i Luka Cvetko; Koreograf Aleksandra Jelić.
Igraju: Danilo Klinčar, Ivona Momirović, Strahinja Padežanin, Vladan Čalija, Nina Savić, Katarina Savić, Teodora Miklušev, Lola Petrović, Luka Majkić, Filip Petrić

Sreda, 1. jun

Chinatown – na otvorenom! @Novi bioskop Zvezda

Veliki klasik Romana Polanskog sa Džekom Nikolsonom u glavnoj ulozi. „Chinatown” je noar misterija svojevremeno nominovna za 11 oskara.
Privatni detektiv unajmljen da ispita slučaj preljube, nesvesno postaje akter u velikoj igri korupcije, moći i laži. Sreda u 21:00h na otvorenom!

Otvaranje 10. sezone na Šlepu

Veliko otvaranje jubilarne 10. sezone Šlepa!
Otvaranje traje 5 dana, a u sredu, 1. juna za muziku je zadužen – KesKSe, tvorac nezaboravne srede na Šlepu (kojom će i ove sezone prevrtati brod), Euphoria žurki, Samo nek ide re(n)dom…

Četvrtak, 2. jun

Šajzerbiterlemon / Promocija albuma „Na dugačkim poljima” @Drugstore

Bend poručuje:
„Preživeli smo kraj sveta, promene postave i još mnogo toga, da bismo konačno posle 3 godine izašli pred vas sa novim albumom, svežim zvukom i odsvirali naš najveći samostalni koncert do sad. Vidimo se!”

SATNICA:
20H – Ghetto University / DJ set
22H – Šajzerbiterlemon

Nema karta: Izložba fotografija Nemanje Kneževića @Kula Cetinjska

Na samostalnoj izložbi, koja će biti otvorena u galeriji Kula od 2. do 19. juna, Nemanja Knežević predstaviće fotografije nastale u Sarajevu između 2014. i 2020. godine.

Publikacija koju čine izloženi esej i fotografije, ali i ograničena seriju printova i štampanih materijala, biće dostupni u galeriji Kula tokom trajanja izložbe.Između 2. i 19. juna biće organizovano nekoliko vođenja sa kustosom galerije Dušanom Savićem, kao i razgovor o publikaciji u kom će učestvovati Nemanja Knežević, Maša Seničić i Nenad Trifunović (dizajn studio Metaklinika).

Kristali koncert @KC Grad

Kristali ponovo nastupaju posle dve godine pauze.
„Napokon ćemo se, na obostrano zadovoljstvo, sresti sa svojom publikom u četvrtak, 02. juna u KC gradu”.
Kristali su: Dejan Gvozden, Željko Markuš, Vladislav Dopuđa i Mladen Radovanović.

Vrata: 20.00
Koncert: 21.00

Petak, 3. jun

Aleksandra Hrib & Nevena Jeremić @20/44

Aleksandra Hrib i Nevena Jeremić ovog petka na Brodu!

Izložba „Na mirnoj strani ulice” @Skver Mire Trailović

Izložba „Na mirnoj strani ulice” studentkinja FDU okuplja Beograd, Zagreb, Banja Luku i Sarajevo i otvara ovogodišnje izdanje Bitef zone 3. juna od 18 časova na Skveru Mire Trailović.

Izložba u okviru projekta nastala je kao reakcija na zloupotrebu javnih prostora, koji u velikoj meri služe besplatnom reklamiranju govora mržnje podstaknutog ratovima devedesetih, ne samo u Srbiji, već i na širem području Balkana. Studentkinje prve godine Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture su zato, zajedno sa kolegama sa umetničkih akademija iz regiona, kreirale izložbu koja objedinjuje prepoznatljive nacionalističke grafite svakog od gradova iz kojih učesnici na projektu dolaze, a koji se koriste za stvaranje razdora među susedima. Menjajući političku poruku kojom grafiti direktno upiru prstom u njhove kolege, studenti i studentkinje svojim umetničkim intervencijama pozivaju na aktivno učešće građana u odlučivanju onoga što će krasiti zidove njihovog grada. Sam događaj otvoriće tribina, a govornici će biti: Jana Danilović, Ognjen Obradović i Jelena Vasiljević.

YES IN DRUGSTORE GARDEN

BELGRADE’S FINEST.

YAN DUSK, STEVIE WHISPER, RUSMIR, THINKER i ANDRIA u subotu u bašti Dragstora.

Subota, 4. jun

Koncertna promocija jubilarne Femiksete @sala Amerikana DOB

Domaća muzička scena bogatija je za još jedno izdanje jedinstvene kompilacije u regionu! Femikseta ove godine proslavlja veliki jubilej – svoje deseto, dvostruko izdanje na kom su se, kao i na svim prethodnim izdanjima, našle kompozicije autorki, kantautorki i bendova sa prisutnim ženskim autorstvom!

Ovaj važan jubilej biće obeležen koncertnom promocijom u sali Amerikana Doma omladine Beograda 4. juna u 20h, a na koncertu će nastupiti bendovi i autorke Hazel, Manivi, Tri Kapljice, MISH i Nataleé. 

Beyond House w/ Zaltan (FR) & Doo @20/44

Zaltan is back for a Beyond House party!

17. Producentski dan @Fakultet dramskih umetnosti

Manifestacija Producentski dan će se održati 3. i 4. juna na Fakultetu dramskih umetnosti pod sloganom “Večni glamur producenata”.Tema je inspirisana epohom 20-ih godina poznatom kao “Roaring 20s” i filmom “Veliki Getsbi”.

###, Živa, Džezbollah, Izleti @KC Grad

### se vraćaju u Beograd nakon tri duge godine kako bi ispromovisali svoj novi album „Nasilno”! ### je instrumentalni noise/rock bend iz Siska. Notorni su po svom pristupu u kojem misle da je sve što rade jednostavno, čak iako to znači rastaviti i preseliti nečiji studio u staru fabriku ili u Beograd. Ili napraviti 300 (naopakih) krstova i pustiti ih niz reku. Ili nagurati zid pojačala u WC Medike. Koncerte im karakteriše jednostavna, sirova i glasna buka te apstraktne analogne projekcije i flickr svetla.

Džezbollah je dizaster džez kvintet iz Beograda.

Izleti su Igor Maršićević i Andreja Milosavljević, post pank duo iz Beograda. Stil bi opisali kao spoj klasičnog post panka i ranog indija, sa primesama zvuka ruskih bendova poput Utro-a.Sve ovo ćete moći da čujete na koncertu, a uskoro i na njihovom na istoimenom ep-u.

Lucija Ivšić aka ŽIVA [ʒîʋa] je hrvatska multimedijska umetnica s trenutnom adresom u Melburnu, a koja je široj publici poznata i kao osnivačica i frontwomanica benda Punčke.

Preseljenje u Melburn sredinom 2019. godine, kojeg je svega nekoliko meseci nakon snašla pojava pandemije i najduži i najstroži lockdown na svetu, podstaknuo je rođenje ŽIVE koja je izbacila prvi singl „Power” krajem 2021.godine. Inspirisana svojim slavonskim nasleđem, Lucijin novi solo muzički projekat spaja moderni zvuk i elektronsku muziku sa zvukovima njenog rodnog kraja, Vinkovaca i kulture unutar koje je odrasla. 

Izvođenje predstave „AUTENTIČNA TUMAČENJA“: ’68 @Centar za kulturnu dekontaminaciju

„Autentična tumačenja“: ’68 nastala su, u prvoj, radnoj verziji, još u julu 2018. godine, razvijajući se do dan danas, prolazeći kroz, kako je to opisao glumac Milutin Milošević, „nove rukavce“, u procesu prepričavanja, upoznavanja sa intimnim narativima učesnika studentskih protesta 1968. u Jugoslaviji, te dokumentarnim materijalom. Osnova predstave su upravo uspomene i tekstovi vezani za jun ’68 Borke Pavićević.

Koncept i režija: Ana Miljanić

Igraju: Pavle Čemerkić, Milutin Dapčević, Vladislava Đorđević, Aleksandar Kecman, Nikola Malbaša, Nataša Marković, Sanja Marković, Milutin Milošević, Marija Opsenica, Miloš Timotijević, Đorđe Živadinović Grgur i Rade Šerbedžija (video dopisnica), kao i Hana Beštić, Ema Muratović.

Predstava traje gotovo tri sata i nema pauzu.

Nedelja, 5. jun

Manonija predstavlja Solidarni proizvod: Priroda i borba // POP-UP // @KC Grad

Solidarni proizvod je limitirana linija proizvoda od kojih deo profita Manonija donira inicijativama i grupama koje se zalažu za unapređenje društva i stvaranje boljih životnih uslova. Ove godine smo odlučili da spojimo solidarni proizvod i naš tematski okvir „Priroda i borba“ kroz koji skrećemo pažnju na ugrožene vrste u Srbiji i na Balkanu.

POP-UP prodaja – prilika da uživo pogledate proizvode, a neke od njih kupite po povoljnijim cenama.

PICK-UP – preuzmite Solidarnu majicu koju ste već naručili na sajtu Manonije.
Moći ćete da se upoznate i popričate sa gostima koji su na različite načine aktivni na polju zaštite životne sredine.

Za muziku su zaduženi: Spacewalker i Nevena Jeremić

EkoKultArt festival KRNJART 2022

Na Svetski dan zaštite životne sredine, biće održan festival KRNJART u dunavskom amfiteatru leve obale Dunava (naselje Braća Marić, ul. Igora Vasiljeva, kod rampe).

Audioberza u Beogradu @Dorćol Platz

Još jedno okupljanje ljubitelja ploča zakazano je za nedelju, 5. jun, kada će na Dorćol Platz-u ponovo slaviti vinil i ostale komponente zvuka sa karakterom.

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *