fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Kulturna dešavanja u gradu /6 – 12. jul/

Kalendar kulturnih događaja u gradu po Oblakoderovoj preporuci
6. July 2020.

U nedelji koja je pred nama, Oblakoder vam preporučuje sledeće događaje:

Ponedeljak, 6. jul

Along The Silk Road

Ciklus o Putu svile kroz Centralnu Aziju započinjemo dokumentarnim filmom Journey Along the Silk Road. Film su napravila dva japanska putopisca, Minoru Kusakabe i Masaya Shimizu. Događaj počinje u 19h, a organizatori su Utopia Beograd i Karavansaraj.

Monday Blues #39: Cotton Pickers

U ponedeljak, 6. jula od 20h u Domu omladine Beograda na Platou Milana Mladenovića,a u okviru serijala Monday Blues, nastupiće bend Cotton Pickers. Monday Blues, serijal low-noise bluz koncerata u organizaciji Doma omladine Beograda,  prešao je dug put od svog premijernog predstavljanja publici u maju 2017. godine. Tokom desetina nastupa u centralnom holu i na Zidiću DOB-a, nastupili su brojni domaći bluz izvođači. Ovog ponedeljka na Platou Milana Mladenovića nastupiće sastav Cotton Pickers.

Utorak, 7. jul

Gostovanje fotografa Branimira Ritonje iz Maribora

Fotograf Branimir Ritonja majstor fotografije i predsednik Foto kluba Maribor će gostovati online od 20h u Fotografskom klubu Vojvodina. On će predstaviti svoj više decenijski fotografski rad i govoriće o svom pristupu fotografiji. Zainteresovani se mogu prijaviti za dobijanje linka i lozinke za pristup na email [email protected] Broj mesta je ograničen tehničkim mogućnostima ZOOM video konferencije.

Sreda, 8. jul

Omaž Šekspiru: Večne priče

Dramaturski uobličen igrokaz o putujućem glumcu. Šekspir se stapa sa vasionom u koju reči ovog pisca odlaze i vraćaju se sveže i magične, neponovljive i večne. U iskrenoj igri i režiji glumca Luke Piljagića u Poletu u 20h.

Psihodramska grupa

Psihodrama je grupni modalitet psihoterapije, koji stavlja akcenat na spontanost i kreativnost, kao jedne od osnovnih okosnica mentalnog zdravlja, na njihovo ponovno otkrivanje i pronalaženje. Osnovna pravila grupe baziraju se na principima diskrecije, poverljivosti i dobronamernosti kako prema sebi, tako i prema drugim učesnicima u procesu, redovnosti dolazaka.

Kids With Guns Special: Domaći Hip Hop

Dok isčekujemo vesti da li ćemo ponovo ići na neželjenu pauzu, dečaci sa pištoljima su odlučili da vas u ovim neizvesnim vremenima počaste jednom turom naoružanja domaće proizvodnje. Ako ste nekad poželeli da se u svojoj omiljenoj kafani u potpunosti opustite uz dobro društvo i nasmejana lica, a da pritom u pozadini prepoznajete zvuke iz školskih dana, prave MC-jeve, i možda čujete nešto novo, postoje šanse da vam se svidi Domaći Hip Hop.

Četvrtak, 9. jul

Spavači – samostalna izložba Danice Trajković

U Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka u 19h biće otvorena izložba Danice Trajković pod nazivom „Spavači“. Danica Trajković svojim fotografijama želi posmatraču da prenese momenat, lepotu i emociju viđenu kroz objektiv. Najveća motivacija su joj ljudi iz okruženja, njihova energija i osećanja. Najviše je zanima dokumentarna i koncertna fotografija a trenutno se bavi istraživanjem konceptualne umetničke fotografije.

Otvaranje julskih izložbi u Kulturnom centru Beograda

Foto: Bojan Mrđenović

Beogradska umetnica Jovanka Mladenović svoje višegodišnje iskustvo sistematskog izučavanja tekovina biopolitike i ekološke kontrole na internacionalnim seminarima i eko radionicama implicirala je u svoje umetničke projekte LandEscape/ Poslednji dah (2019) i Stanište (2020) u kojima se bavi problemima erozije prirode kao staništa, uticaju klimatskih promena na krajolik, ekološkim kataklizmama i rušilačkim akcijama u prirodi. Izložba se otvara u 20h u Likovnoj Galeriji, Knez Mihailova 6.

Petak, 10. jul

F R E J M / letnji bioskop

Frejm počinje 10. jula i trajaće najmanje 30 dana. Leto u kampusu Univerziteta Novog Sada biće ispunjeno prvenstveno filmovima, ali i umetničkim i edukativnim programom. Frejm letnji bioskop prve nedelje vam donosi ostvarenja kao što su oskarovci Džoker i Boemska rapsodija, jedan od najgledanijih i najviše nagrađivanih dokumentaraca Zemlja meda, ali i domaće filmove Ajvar i Otac.

Điki kolaži: Bolom trujem sebe

Zakazani su kolaži i ovog petka od 17h u dvorištu Matrijaršije. Pošto je ipak leto, tradicionalne slatkiše će zameniti švedskim stolom i super laganim salaticama i obrocima na donacije. Sa tog stola uživo će se uključiti Mileta i Anna jer su u Švedskoj i jer oni isto vole kolaže. Organizatori poručuju: „Ne moramo ovako baš da skačemo po stolovima, ali maske ostaju na licima, koliko god da je jak taj merak.” Broj mesta je ograničen kako bi mogla da se praktikuje socijalna distanca, pa ga rezervišite.

Subota, 11. jul

Zvuci s reke sa Psetima i Gazorima

Kolektiv United Sounds of Belgrave predstavlja vam još jedno druženje u bašti KC Grada, oazi nadomak Save, mestu bega od gradske vreve i vike, ovoga puta uz DJ set bendova св. Псета i Gazorpazorp. Druženje je zamišljeno u formatu matinea, kako biste ugrabili poslednje zrake zalazećeg sunca, zavalili se u ležaljku, pijuckali piće i opuštali se na muzičkim talasima gostiju.

Koncert na Zidiću: Džezbollah

U okviru serijala Koncerti na zidiću nastupiće petočlani free jazz punk sastav Džezbollah, koji crpi inspiraciju i povlači paralelu između haotične svakodnevnice na lokalu i kompleksne političke istorije Bliskog istoka i arapskog sveta generalno. Prvobitno formiran kao trio, bend je prošao kroz nekoliko eksperimentalnih faza i trenutno se priprema da izda svoj prvi EP. Identiteti članova ostaju skriveni iz bezbednosnih razloga.

Nedelja, 12. jul

Budi dizajner i oslikaj svoj komad odeće, obuće ili torbe

Izrazi svoju kreativnost ručno naslikanim motivima na tekstilu i dajte sjaj svojoj staroj garderobi. Umetnici će te voditi kroz čitav niz tehnika, podstičući te da stvoriš sopstveno nosivo umetničko delo koje ćeš moći uvek da poneseš sa sobom. Nedelja, 12. jul od 16h do 19h.

Najnovije iz: Sanduče

Iskra Trail na Kosmaju

Staze su osmišljene tako da zadovolje sve nivoe trkačke pripremljenosti, od početnika do iskusnih trkača

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

2 Comments

  1. Jelena

    Desavanje vezano za dizajn,nedelja 16h-19h, gde ce biti odrzavana? Htela bih da prisustvujem.
    U Beogradu? 😊
    Hvala

    Reply

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *