fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Pruga Beograd-Bar ✹

Kulturna dešavanja u gradu / 6 – 12. jun /

Kalendar kulturnih događaja u gradu po Oblakoderovoj preporuci
6. June 2022.

Ponedeljak, 6. jun

Otvaranje 4. Bitef zone – Mirna strana ulice @Skver Mire Trailović

Projekat studentkinja FDU „Na mirnoj strani ulice” okuplja Beograd, Niš, Zagreb, Banja Luku i Sarajevo i otvara ovogodišnje izdanje Bitef zone izložbom 3. juna od 18 časova na Skveru Mire Trailović. Izložba je nastala kao reakcija na zloupotrebu javnih prostora, koji u velikoj meri služe besplatnom reklamiranju govora mržnje podstaknutog ratovima devedesetih, ne samo u Srbiji, već i na širem području Balkana. Studentkinje prve godine Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture su zato, zajedno sa kolegama sa umetničkih akademija iz regiona, kreirale izložbu koja objedinjuje prepoznatljive nacionalističke grafite svakog od gradova iz kojih učesnici na projektu dolaze, a koji se koriste za stvaranje razdora među susedima. Menjajući političku poruku kojom grafiti direktno upiru prstom u njhove kolege, studenti i studentkinje svojim umetničkim intervencijama pozivaju na aktivno učešće građana u odlučivanju onoga što će krasiti zidove njihovog grada.

Treći AFŽ – Autonomni Festival Žena @MSUV Novi Sad

Autonomni Festival Žena – AFŽ po treći put u Novom Sadu! Svi sadržaji na festivalu su besplatni i skoro svi su dostupni i osobama sa fizičkim invaliditetom (osim psiholoških radionica koje se održavaju na spratu)!

Utorak, 7. jun

Booking Warm Up / Novo groblje / Milica Špadijer @KC Grad

Predstavljanje nove zbirke poezije Milice Špadijer „Novo groblje” u izdanju Kontrast izdavaštva biće održano u utorak, 7. juna od 19h u Kulturnom centru GRAD u okviru Booking Warm Up programa. Razgovor sa autorkom moderiraće Jovana Milovančević.

Reimagining the Ecology of Art @U10

U utorak, 7. juna, u 18h, u U10 biće održan koncert kamernih ansambla studenata Fakulteta muzičke umetnosti, klase profesora dr um. Nemanje Stankovića. Koncert je sastavni deo programa predstojeće izložbe „Reimagining the Ecology of Art”, koja će biti realizovana u okviru projekta Podium2022. Pored prilike da čujete izvanredna izvođenja mladih studenata, čiji program obuhvata dela kompozitora poput Leklera, Hajdna, Mocarta i Šostakoviča, imaćete priliku da postanete i aktivni učesnici koji će doprineti realizaciji predstojeće izložbe. Naime, kako biste pomogli pri izvedbi izložbe „Reimagining the Ecology of Art” i postali aktivni učesnici u kreiranju jednog dela, potrebno je da na koncert donesete i priložite „potrošne materijale muzičkog sveta”, poput starih ili pokidanih žica, struna, notnih zapisa, ostataka kalafonijuma, delova muzičkih instrumenata koji se ne mogu više upotrebiti, itd.

Sreda, 8. jun

Promocija knjige: Petrovaradin, neobavezne refleksije o vremenu @NGVU

Promocija knjige “Petrovaradin, neobavezne refleksije o vremenu” Srđana Veljovića. Fotografski projekat koji se bavi intimnmošću i estetskim. Proizvodnja lepog života kao subverzivni aktivizam.

Autori tekstova u knjizi su: Ivana Maksić, Silvia Dražić, Aleksandra Lazar i Srđan Veljović. Na promociji će govoriti Milan Rakita i autor, a biće prezentovan i tekst: ,,Petrovaradin – trenuci intimnosti i prijateljstva; bašta, sto, mačka i atelje”, Milene Dragićević Šešić.

50. Eks Teatar Fest @Pančevo

Jubilarni 50. EX TEATAR FEST u organizaciji Doma omladine Pančevo biće održan od 8. do 12. juna. pod sloganom BITI ili ne biti ČOVEK. Selektorka i umetnička direktorka festivala: dr Sunčica Milosavljević

Besplatne karte za sve predstave možete preuzeti na biletarnici Doma omladine Pančevo.

Četvrtak, 9. jun

Čolindan @KC Grad

Čola ponosno ulazi u osmu deceniju, a tim povodom u KC GRadu biće održan Čolindan. Nema potebe za poklonima, ponesite samo dobro raspoloženje. Vidimo se na podijumu za igru.

Ulaz: 350 din

Sarajevo u Beogradu @Centar za kulturnu dekontaminaciju

Sarajevo u Beogradu 9. juna u 18h donosi projekcije filmova B4 i Scream For Me Sarajevo kao i Q&A sa rediteljem filma B4 Alenom Šimićem i scenaristom filma Scream for me Sarajevo Jasenkom Pašićem. Sutradan, 10. juna u 19h biće održano predavanje Pulitzerom nagrađenog fotografa Damira Šagolja.

Petak, 10. jun

GistroPop: Jun @KC Grad

GistroPop pravi uvertiru za leto. Majsko otvaranje bašte je bilo spektakularno, a ništa manje ne očekujem u junu. Svratite u petak 10. juna da zajedno slušamo hitove iz svih epoha i svih žanrova i da pravimo priče kojih ćemo se sećati i na jesen. I ne zaboravite da je ovoga puta sve ranije nego inače – počinjemo u 19h i trajemo do ponoći.

Musicman: Skoča
Ufur: 300 din

DRAGOSLAVIA Live x Belgrade

Dvodnevni festival posvećen dreg umetnosti koji će vam predstaviti preko 20 lokalnih i regionalnih dreg umetnika i umetnica!

Subota, 11. jun

Repetitor @velika bašta Drugstor-a

Veliki koncert Repetitora u Beogradu! Nakon godinu i po dana od izlaska albuma koji je obeležio vreme pandemije, konačno prava promocija za Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji i konačno veliki koncert grupe Repetitor.

Gosti: Balans (art punk/bunkerpop) iz Ljubljane

SANCTUARY (Life Classics, DE), Phillie P, DJ Mihajlo @20/44

Sa sedištem u Berlinu poslednjih osam godina, australijski duo Marcelino & LHJ osnovao je Sanctuary sa idejom da podeli svoje muzičke uticaje sa širom publikom. U narednim godinama, par se udružio sa Altered Soul Ekperimentom kako bi bili ko-kustosi dvomesečne večeri u OHM-u, pozivajući širok spektar domaćih i međunarodnih gostiju. Kako nastavljaju da nadograđuju svoje različite projekte, kreirali su Life Classics, gde objavljuju svoje stvari i imaju podkast serijal u kojima predstavaljaju različite goste.

Nedelja, 12. jun

Piknik @Muzej savremene umetnosti u Beogradu

U nedelju 12. juna u parku ispred Muzeja savremene umetnosti u Beogradu od 12 časova počinje nova sezona Piknika! Ovo je peta godina da pod sloganom ,,Odvedimo grad u prirodu” budu organizovana letnja druženja u parkovima i muzejima Beograda.Od programa, pored standardne joga seanse koju drži Olivera, preko radionica za decu, pa sve do 50% popusta na ulaz za izložbu Ervina Vurma u Muzeju savremene umetnosti, Piknik vam nudi pregršt sadržaja. DJ-evi Spacewalker i Igor Jadranin će nam servirati najlepšu muzičku pratnju za uživanje u prirodi, a Zaokret i Burger House piće i hranu da ne morate ništa da nosite.

Rođendan kafe bara Dali @Caffe Bar Dali

Nedelja, 12. jun, je dan kada Kafe bar Dali duva 16 svećica na torti! U to ime napraviće jedan pravi, letnji matine od 17h koji će ulepšati dve legende za dj pultom u bašti – @begefank i @djbko. Takođe, drugari iz @zburgerr-a će spremati svoje, sada već dva puta za redom potvrđeno, najbolje burgere u gradu Beogradu! Pored toga očekuju vas još razne zanimljivosti, kao i pop-up prodaja Oblakoderovog časopisa. Ako niste još uvek nabavili svoj primerak vidimo se u nedelju u Kafe baru Dali!

Čekamo vas sa velikim zadovoljstvom da zajedno sa vama proslavimo još jedan rođendan u Hilandarskoj 20!

IMPERIAL TRIUMPHANT (SAD), NERO DI MARTE (ITA) @KC Grad

Rođen u metropoli: Imperial Triumphant otelotvoruje zvuke Njujorka. Haos, menažeriju, opasnosti i veličanstvenost najvećeg grada na svetu.

,,Mi prikazujemo ovu veliku suprotstavljenost između luksuza visokog društva koji koegzistira sa apsolutnom prljavštinom i urbanim propadanjem. Grad je kao leš diva. Ono što je nekada bilo tako svetlo, veličanstveno i spektakularno, sada je prepuno pohlepnih crva koje se izvijaju ka svom delu ‘uspeha’. Mi to ne podržavamo niti smo protiv. Mi samo sviramo zvukove grada Njujorka kako ih čujemo.”

Od 2012. Nero di Marte je posvećen stvaranju eksperimentalne, ali teške muzike kontaminirane prog-om, death metalom, psihodelijom i savremenom klasičnom muzikom. Rastvaranje ovih različitih uticaja stvara prostor u kome se disonanca, melodija, klaustrofobične i snovne atmosfere instinktivno suprotstavljaju

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *