fbpx
ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹ ANTENA NOVA EPIZODA: Tramvaj broj 1: prvi prestonički tramvaj ✹

Kulturna dešavanja u gradu /7.5 – 12.5/

Kalendar kulturnih događaja u gradu po Oblakoderovoj preporuci
7. May 2024.

U nedelji koja je pred nama, Oblakoder vam preporučuje sledeće događaje:

Utorak, 7. maj

Goofy Cow x pliš @Klub Fest

U utorak 7. maja od 21h u beogradskom klubu Fest nastupiće češki krosover duo – Goofy Cow!
Za njihov nastup će vas zagrejati beogradski sastav – pliš.

Ulaznice u pretprodaji možete naći u klubu Fest po ceni od 1000 rsd, dok će ulaznice na veče koncerta će koštati 1300 rsd.

Satnica:
vrata – 20h
pliš – 21h
Goofy Cow – 22h

Kritični utorak: besplatan filmski program u Živi

Novi film u serijalu KLASICI SVETSKOG ANDERGRAUNDA!

Film koji gledamo u utorak:

Smoking Causes Coughing
****************************
režija: Quentin Dupieux
uloge: Gilles Lellouche, Vincent Lacoste, Anaïs Demoustier
komedija/SF, Francuska/Belgija 2022.
titlovi na engleskom jeziku

Diskutabilan a besplatan filmski program, utorkom od osam u Živi.
Selektor i domaćin i ovog filmskog serijala,
Dimitrije Stojanović Dimos!

Ulaz besplatan!

Sreda, 8. maj

Oli Pop x Dolores @KST

Oli Pop je alt pop kantautorka koja donosi muziku uz koju imate osećaj da ste zaronili u nečiji dnevnik. Peva o prijateljstvima, ljubavima, savremenom društvu i ulozi žene u njemu. Njeni bitovi i melodije teraju na ples, a tekstovi pozivaju na preispitivanje i aktivizam. Otvorena i spontana, Oli Pop zna da se poveže sa svojom publikom i tako svaki svoj nastup učini jedinstvenim.

Dolores je ženski autorski pop duo koji pravi pesme o stvarnim problemima zamišljenih likova. Na ovom koncertu izvešće pesme sa svog prvog albuma “Šta te radi” uz poneko iznenađenje. Njihovu muziku inspirišu različiti žanrovi, od jugoslovenskog novog talasa, sintpopa i pop hitova 70ih, 80ih i 90ih godina, a uživo donose mnogo đuskanja uz neizbežnu razmenu energije sa publikom.

Ulaznice možete kupiti u Klubu Studenata Tehnike, Bulevar kralja Aleksandra 73, Beograd radnim danima od 9h do 17h, za vreme žurki i u toku DD Subote. Cena karte za clanove kluba je 600 din a za sve ostale, cena je 800 din.

Jun + Biskup Zauvek + Ubili su batlera @KC Grad

Jun, Biskup Zauvek, Ubili su batlera od 20h u sredu u KC Gradu.

FIST tribina: Na mladima pritisak ostaje @Prostor Miljenko Dereta

U Prostoru Miljenko Dereta (Dobračina 55) 8. maja u 18 časova održaće se tribina „Na mladima pritisak ostaje”, kao deo pratećeg programa 19. Festivala internacionalnog studentskog teatra (FIST), koji organizuju studenti Fakulteta dramskih umetnosti.

Učesnici tribine, studenti aktivisti Pavle Cicvarić i Emilija Milenković, Gordana Adamov, predsednica Upravnog odbora KOMS-a i Teodora Pajović, deo organizacionog tima 19. FIST-a razgovaraće o ekonomskim, društvenim i egzistencijalnim pritiscima koje mladi osećaju zbog nedostatka institucionalnog bavljenja njima. Takođe, pokušaće da odgovore na pitanje zašto je važno da studenti i mladi uopšte znaju koje su njihove građanske obaveze i prava, ali i na koje načine i uz pomoć kojih koraka mogu uticati na otklanjanje pritisaka sa kojima se suočavaju.

Četvrtak, 9. maj

ARAPSKE DRŽAVE I NARODI: Libija, neotkrivena lepota @Dom omladine

Organizacija: Dom omladine Beograda i Arapski kulturni centar
Učestvuju: predstavnik ambasade Države Libije u Beogradu; Mensur Zukorlić, doktor nauka o književnosti, orijentalista, sudski prevodilac za arapski i turski jezik. Moderira: Bojan Vićentić, Arapski kulturni centar

Libija, poznata i nepoznata. Poznata po prijateljskim vezama i privrednoj saradnji sa Jugoslavijom, po mediteranskoj obali i prestonici Tripoliju. Nepoznata po bogatstvu istorije i tradicija, po kulturi i raznolikosti naroda koji je nastanjuju.

Sitzpinker Release Party @Sprat

Bend Sitzpinker će u četvrtak, 9. maja, u Spratu imati premijeru svog novog singla i spota Iscurim.

Petak, 10. maj

Seine @Karmakoma

Connected Agency vam predstavlja SEINE — trip-pop projekt Ivana Ščapeca. Osnovan u 2008. evoluirao je u jedan od najzanimljivijih regionalnih bendova nove generacije.

Vraćajući se na scenu uživo tokom njihove poslednje posete na Changeover 2022, atmosfera koju su ova trojica uvek pokušavali da izazovu tokom svog seta bila je u potpunosti prikazana – teška, konceptualna, ali beskrajno plodna težnja ka neistraženim zvucima i poetici uz pomoć gitara i electronica. Dođite u Karmakomu i svedočite iz prve ruke.

15 YEARS OF 20/44

Klub 20/44 slavi svoj 15. rođendan i to dva dana.

PETAK
Vlada Ivković;
33.10.3402 & Hans Plisqin

SUBOTA
Phillie P, Little Lu, Sergej Krstić;
Jackie Dagger, Andria & Drill

Had with Lokier, Asarri, Tadi, Essio @Drugstore

Ovog maja HAD parti serijal doživeće svoje treće izdanje sa specijalnom gošćom iz Meksika, Lokier.

LINEUP
Lokier
Asarri
Tadi
Essio

Di-džej kao što je Yoan Rodriguez Lokier je razlog zbog čega je aktiviran HAD. Vlasnicu LightStrike lejbla trenutno najviše zanimaju energični hardkor, trens i besramni bengeri kakve je pre samo dva meseca demonstrirala pred kamerama Boiler Rooma. Klasičan borbeni stav koji biste očekivali od Meksikanke. Himna za himnom. Tako će se i vokal haus nočekivano naći preko nekog “hard” dance bita u setu Lokier.

Subota, 11. maj

SUTRA presents: PIEZO, Olgica b2b Praktikal, Issa

Posle ogromnog uspeha sa 5. rođendanskom žurkom, SUTRA vas poziva da se upustite u zvučni lavirint producenta i DJ-a vanrednog talenta Piezo-a, avangardnog bas-arhitekte koji dolazi iz pulsirajućeg srca elektronske scene Milana. poznatog po hrabrim istraživanjima beskonačnih permutacionih kinetika plesne muzike.

Sa diskografijom koja obuhvata ključne izdavače poput TSVI-jevog Nervous Horizon, Facta i K-lone-ovog Wisdom Teeth, kao i Swamp81, Idle Hands ali i njegove sopstvene Ansia etikete, Piezo se pozicionirao kao najnapredniji producent svakolike bas muzike našeg vremena: svaka njegova pesma je miks inovacija u dizajnu zvuka i potpune razigranosti, kombinujući gličovane teksture, prodorne baseve i fragmentirane ritmove u tapiseriju zvuka koja je podjednako hipnotišuća i prosto prezabavna.

Piezova veština seže i van studija do DJ pulta, gde donosi svoje karakteristične ritmove publici, uranjajući ljude u talase razbijenih ritmova, tehnoidnog dizajna zvuka, nekonvencionalnih tekstura i naravno bas težine koju možete osetiti u grudima! Njegovi uzbudljivi, nepredvidljivi DJ setovi uvek su putovanje u nepoznato, gde su zvučni pejzaži u stalnoj evoluciji, tempo, teksture i ritmovi se neprestano menjaju, vođeni njegovim neumornim stremljenjem ka pokretu: napred.

Lokalna podrška: Olgica (Graz, Austrija) b2b Praktikal ISSA

Sergej Krstić @Lift

Sergej Krstić ove subote u Liftu.

CMOK GATHERING @Raft 25 

CMOK okupljanje je zakazano u subotu, 11. maja, na čuvenom undergraund splavu Raft 25, a gost za ovo veče biće vrsni umetnik, inženjer zvuka, kao i jedan od osnivača čuvenog benda Amorf i kolektiva SIT, ni manje ni više nego – CRISTI CONS. 

CMOK je godinama unazad temeljno održavao kulturu underground klupskog zvuka, kako kroz razan kontent izdanja i podcast-a, tako i kroz redovne bukinge na raznim lokacijama.

Cristi Cons je umetnik poreklom iz Bukurešta koji svoj istraživački rad zasnovao van granica uobičajenog i na neki način postavio zdrave temelje moderne duboke andergraund house muzike. Ovog vikenda imaćemo priliku da ga slušamo na Raft-u 25 kraj reke, dobro poznatom klubu po svom perfektnom sound-systemu i kulturi ovog zvuka. 

Ostatak CMOK posade će se pobrinuti za vašu dušu i um, a tu su naravno – Runy, Mande i Miloš Jovanović ništa manje vredni pomena. Ovu trojicu, pre svega prijatelja i velikih virtuoza povezuje osećaj za duboku, elegantnu i pre svega intelligentnu klupsku muziku. U moru tih čistih i hipnotičkih bass linija sa primesama acid-a, trancy i elektro elemenata moći ćete da uronite i osetite lepotu flow-a i mix-a, po čemu su sigurno i više nego prepoznatljivi.

Nedelja, 12. maj

Iskra @Karmakoma

Connected Agency predstavlja — ISKRA! Sa svojim počecima 2019. godine, ISKRA je audio-vizuelni projekat koji sintetiše podatke sa navodnog računarskog čipa iz budućnosti u elektronske zvuke praćene intrigantnim animacijama. Priča se odvija u Skoplju, u godinama 2088/2089, tokom opsade grada od strane korporacije, javno poznate po svojim zlonamernim aktivnostima.Grupa od četiri vrlo različita, ali podjednako hrabra lika odlučuje da se suprotstavi korumpiranim načinima ove korporacije i… Sve ovo dolazi iz udruženih kreativnih snaga Viktora Andonovskog, Vladimira Petkovikja, Mihaila Naumova i Bobana Krsteva ili poznatih kolektivno kao ISKRA.

Do sada su izdali dva albuma. Njihov prvi album “AKT01” objavljen je za PMG Recordings u obliku CD-a i u obliku kaseta za izdavačku kuću Matracookie. Njihov drugi album, nazvan “MOTHER EARTH MOTHER BOARD”, objavljen je u aprilu 2023. godine za Diehard Records.

Gran Milonga @Dorćol Platz

Nova Gran milonga na Dorćol platz-u i novo veliko okupljanje tangera i tangerosa, ovog puta uz muziku DJ Dušice !

Ovog puta slavimo skori dolazaka Enkventra, tim povodom organizovaćemo nagradnu igru i podeliti po jednu radionicu po vašem izboru (koja nije popunjena) za svaki od četiri para koji nam stižu u maju u Beograd:

JUANA Y CHICHO
ARIADNA Y FERNANDO
ROXANA Y DANTE
CORINA Y OCTAVIO

Gran milonga će kao i obično biti besplatna za sve tanguer@s van Beograda. Veoma cenimo kada odvajate svoje vreme i novac i dolazite na beogradska tango druženja i na ovaj način želimo da vam se zahvalimo za to i podržimo takve akcije koje grade zajednicu.

Ulaz je 500 dinara (400 dinara za članove Tango naturala).

Najnovije iz: Sanduče

Preporučeni tekstovi

Pratite nas na:

0 Comments

Submit a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *